Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zeļonijs: "Latvijas džudo ir gaiša nākotne"

Andris Liepa
Andris Liepa

Zeļonijs: "Latvijas džudo ir gaiša nākotne"
Vsevolods Zeļonijs

Latvijas džudists Vsevolods Zeļonijs savā blogā portālā rus.delfi.lv pastāstījis, kā izdevies kvalificēties Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kā arī uzsvēris, ka Latvijas džudo attīstās pareizajā virzienā.

Sava stāsta pirmajā pusē Zeļonijs izsaka prieku, ka pirmo reizi Latviju Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs uzreiz divi džudisti - atskaitot viņu pašu, Pekinā startēs arī Jevgeņijs Borodavko. Sportistaprāt, tas ir tikai likumsakarīgi, jo uz to mērķtiecīgi iets. Tāpat Zeļonijs uzsver, ka mūsu džudo ir gaiša nākotne - šobrīd pieaugušo kārtā ienāk daudz jauno censoņu, kas agrāk savās vecuma grupās uzrādīja ļoti atzīstamus rezultāts. Vajadzīgs laiks, lai viņi tā pa īstam iejūtas arī starp "lielajiem". Par lūzuma punktu džudo attīstībā Zeļonijs sauc 90-to gadu beigas, kad daudz jauniešu "ieplūda" šajā sporta veidā.

Tālāk Zeļonijs atklāj dažādas nianses kvalifikācijas sistēmā. Tā kā 2007. gada rudenī pasaules čempionātā neizdevās tikt labāko sešu skaitā, tad nācās "iespringt" uz alternatīvo kvalificēšanās iespēju - proti, 14 startos divu gadu laikā (2007.-2008.) bija jāieņem zināma vieta kopvērtējumā, jānopelna attiecīgs reitings. No minētajiem 14 startiem vērā gan tika ņemti vien četri labākie sasniegumi un lielisku pamatu Zeļonijs ielika vēl 2007. gadā, uzvarēdams vienā pasaules kausa izcīņas posmā, kā arī ieņemdams labas vietas citās sacensībās. Šogad rezultāti bija vājāki, taču vajadzīgo vietu izdevies noturēt un kvalificēties Olimpiskajām spēlēm.

Saistītie raksti:
Zeļonijs iegūst ceļazīmi uz Pekinu
Arī Borodavko startēs olimpiādē

Izmantotie resursi:
rus.delfi.lv