Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notiks Latvijas ziemas čempionāts loka šaušanā

Sestdien un svētdien no plkst.9 šaušanas kluba telpās Dunavas ielā 13 notiks Latvijas ziemas čempionāts loka šaušanā.

Pirmajā sacensību dienā par Latvijas čempionu tituliem un vietu izlasē uz Eiropas ziemas čempionātu Turīnā, Itālijā, sacentīsies sportisti olimpiskā loka klasē. Otrajā dienā, svētdien, notiks sacensības tradicionālā un kompaktloka klasē. Tradicionālā loka jeb tautas klasē aicināti piedalīties visi interesenti, kas ar loka šaušanu nodarbojas amatieru līmenī.

Tā kā sacensības ir atklātas, tajās var piedalīties visi gribētāji, tai skaitā Baltijas valstu sportisti, kā arī interesenti un iegūt godalgotas vietas, savukārt Latvijas čempiona tituls tiks piešķirts Latvijas sportistiem.

Sacensībās paredzēta šaušana no divu veidu distancēm - 18 un 25 metri, katrā distancē izšaujot 60 šāvienus. Labākie tiks noteikti pēc kopējās punktu summas abās distancēs. Vislielākā konkurence paredzēta starp sportistiem olimpiskā loka klasē, kur sacentīsies valsts spēcīgākie sportisti.

Loka šaušana ir olimpiskais sporta veids un Olimpisko spēļu programmā tas ir parādījies ar pārtraukumiem - pirmo reizi 1800. gadā, pēc tam 1904. gadā, 1908. gadā., 1920.gadā., un kopš 1972. gada. vēl līdz mūsu dienām. Latvijas teritorijā šis sporta veids sāka izplatīties no 1960. gada, kad tam sāka pievērsties salīdzinoši liels interesentu skaits (vairāk nekā 100, bet jau 1963. gadā. vairāk nekā 1000 cilvēku), neskatoties uz to, ka nebija inventāra un profesionālu treneru. Un tikai pateicoties šiem entuziastiem, loka šaušana Latvijā nostiprinājās kā pastāvīgs sporta veids.

Latvija bija arī viena no pirmajām Padomju Savienības republikām, kurā šī disciplīna sāka attīstīties un izveidojās Loka šaušanas sekcijas. 1963. gadā tiek dibināta Latvijas loka šaušanas federācija. Abi Latvijas sporta klubi - "Amazones" un "Atlantis" - dibināti 1989.gadā. Šobrīd ar loka šaušanu nodarbojas apmēram 100 aktīvistu, no kuriem 30 piedalās arī starptautiskās sacensībās un regulāri trenējas. Neskatoties uz nelielo sportistu skaitu, tiek gūti vērā ņemami starptautiski panākumi un Latvijas sportiste un rekordiste Zane Bērziņa ir iekļauta Latvijas olimpiskās izlases C sastāvā. Sacensības organizē Latvijas Loka Šaušanas federācija un loka šaušanas sporta klubs "Amazones".

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Loka Šaušanas federācijas preses sekretāre Agate Zālīte

     [+] [-]

, 2008-02-29 10:34, pirms 16 gadiem
dzirdeeju- iipasho viesu viduu ir arii taadi loka shaaveeji kaa R.Huds un Dž.Rembo!

     [+] [-]

, 2008-02-29 19:02, pirms 16 gadiem
Kādas izredzes Zanei piedalīties Olimpiādē? Kā notiek olimpiskā atlase?