Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies "Latvijas čempionāts 2010" kamanu suņiem

Andrejs Siliņš

Noslēdzies "Latvijas čempionāts 2010" kamanu suņiem
Foto: sleddog.lv

16. un 17. oktobra brīvdienās Langstiņu mežs tika pārpludināts ar nepacietīgām suņu rejām, skatītāju ovācijām un prieka saucieniem, jo, neskatoties uz slapjo sniegu un vēso laiku, notika kamanu suņu sporta sacensības "Latvijas čempionāts 2010" – "Baltijas kausa" 3. posms.

Pirmajā sacensību dienā laika apstākļi nežēloja sportistus – sniga slapjš sniegs, vēlāk sāka līt lietus, kas gan ik palaikam mitējās, taču savu tas bija padarījis – trase bija pilna peļķēm un slapja sniega. Taču tas nebija šķērslis dalībnieku sportiskajam garam un azartam. Daži suņi pirmajā dienā pat skrēja labāk nekā otrajā – kad parādījās saule un trase bija sausāka.

Šajās sacensībās tika sasniegts rekordliels dalībnieku skaits – kopumā 73 sportisti, kas ar saviem suņiem piedalījās gan 6 un 4 suņu velokamanu klasēs, gan 2 suņu skuteru klasē, kā arī baikdžoringā un kanikrosā. Velokamanu, skuteru un baikdžoringa kategorijas tika vēl sīkāk iedalītas – Open (piedalās jebkuras šķirnes vai bezšķirnes suņi) un Nordic (piedalās tikai Ziemeļu šķirņu suņi) klasēs.

„Happy dog” baikdžoringā startēja visvairāk sportot gribētāju. Sīva cīņa par sekundēm izvērtās 27 dalībnieku starpā. Anna Bajera no Polijas Open klasē, neskatoties uz to, ka piedalījās arī 6 suņu velokamanu disciplīnā, sevi pierādīja, iegūstot pirmo vietu, otrajā vietā atstājot Maiju Poļakovu ar savu bezšķirnes suni Rafiju. Nordic klasē pirmā bija Eurika Andžulaitiene no Lietuvas, otro un trešo vietu izcīnīja Diāna Kalēja un Baiba Vēsma.
Vīriešu konkurencē Open klasē pārliecinoši uzvarēja Mareks Dlugoleckis no Polijas, otrā un trešā vieta tika piešķirta lietuviešiem Kestutim Soltonam un Adomam Kavaliauskam. Nordic grupā ātrākais bija Ridas Karaška no Lietuvas, godpilno otro vietu ieguva Andrejs Skrobogatovs ar Sibīrijas haskiju, savukārt trešo vietu uz goda pjedestāla ieņēma Olafs Klūdziņš ar savu suni Cēzaru.

„Mera dog” kanikrosā vīriešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Dmitrijs Serjogins ar keriblū terjeru, otrajā vietā ierindojās Gundars Ošmucnieks ar vācu aitu suni, savukārt trešo vietu izcīnīja Eduards Kristons ar Sibīrijas haskiju Loti.
Sieviešu klasē pirmās divas vietas ieņēma lietuvietes Ernesta Karaškiene un Giedre Šeškevičiūte, trešajā vietā ierindojās Maira Alute ar takša jaukteni Franci.

„Specific” 6 suņu velokamanu klasē pārliecinoša bija Anna Bajera no Polijas, otrajā vietā Ains Reppo no Igaunijas, savukārt trešo vietu ieguva Eduards Grobiņš.

„Happy dog” 4 suņu velokamanās Open klasē nepārspējams bija Lauris Reppo no Igaunijas, otrajā vietā Jolanta Bliuja no Lietuvas. Savukārt Nordic grupā pirmais bija lietuvietis Huberts Bliujus, aiz sevis atstājot Tadu Klišausku no Lietuvas un Raiti Šmitu.

„Eukanuba” 2 suņu skuteru klasē Open grupā pirmais bija Reinis Kils, otrajā vietā Kristīne Bērziņa. Kaimiņvalstu sportisti pārliecinoši startēja Nordic grupā – pirmās trīs vietas savā starpā sadalīja lietuvietis Paulius Stravinskas un igaunietes Mariina Kaljula (kas tikai par sekundi atpalika no pirmās vietas ieguvēja) un Helle Kaljula.
Nākošais un noslēdzošais “Baltijas kausa 2010” posms notiks Kernavē (Lietuvā), kur tiks noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji attiecīgajās disciplīnās.

Sīkāku informāciju par kamanu suņu sacensībām iespējams iegūt Latvijas Kamanu suņu sporta federācija

Informāciju sagatavoja
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija