Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

ASV beisbola izlase triumfē Pasaules kausā

ASV beisbola izlase triumfē Pasaules kausā
ASV izlase svin uzvaru
Foto: fibs.it

Vakar Itālijā ar ASV un Kubas izlašu finālspēli noslēdzās Pasaules kausa izcīņa beisbolā. Šajā duelī uzvaru ar 10:5 izcīnīja amerikāņi, ceturto reizi kļūstot par Pasaules kausa ieguvējiem. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts pirmās bāzes spēlētājs Džastins Smouks.

Izšķirošie notikumi risinājās spēles septītajā iningā, kad ASV izlase, rezultātam esot 4:4, aizsāka veiksmīgu sitienu sēriju, gūstot sešus punktus pēc kārtas un praktiski iznīcinot kubiešu cerības atspēlēties. Tā arī notika - Kubas beisbolisti atlikušajā laikā guva tikai vienu skrējienu, ļaujot ASV uzvarēt spēlē ar 10:5 un iegūt Pasaules kausu ceturto reizi izlases vēsturē.

Individuāli lielisku sniegumu uzbrukumā parādīja Losandželosas "Dodgers" MLB kluba sistēmā esošais ķērājs Lukass Mejs, kurš guva pirmos trīs punktus savas komandas labā ar "home run" sitienu otrajā iningā. Uzvaru ASV izlases labā nopelnīja metējs Breds Linkolns, kurš devās laukumā kā rezervists.

Iepriekš šādu panākumu amerikāņu beisbolisti bija guvuši 1973., 1974. un 2007.gadā. Arī pirms diviem gadiem ASV pretinieki finālā bija tieši Kubas izlase, kam līdz tam Pasaules kausā bija padevusies fantastiska uzvaru sērija divdesmit (!) gadu garumā, ko toreiz amerikāņi pārtrauca ar uzvaru 6:3. Šoreiz ASV sniegums turnīrā bija vēl pārliecinošāks - pēc turnīra atklāšanas spēlē piedzīvotā zaudējuma pret Venecuēlas valstsvienību čempioni turpmākajā turnīra gaitā vairs nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, kā uzvarētāji atstājot laukumu arī finālspēlē.

Bronzas medaļas pirmo reizi izlases vēsturē izcīnīja Kanādas beisbolisti, kas "mazajā finālā" ar 6:2 apspēlēja Puertoriko. Komandas vēsturē visu laiku labākais sasniegums ir arī Austrālijas izlases piektā vieta, ko tā ieguva, apspēlējot iepriekšējā Pasaules kausa trešās vietas ieguvējus holandiešus.

Jāpiebilst, ka Pasaules kausa izcīņā, atšķirībā no daudz jaunākā "World Baseball Classic" turnīra, nepiedalās pasaules labākie spēlētāji, kas šajā laikā ir aizņemti MLB izšķirošajās cīņās par vietu izslēgšanas spēlēs. Arī vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvējs Smouks (deviņi "home run", 22 RBI), kurš pērn MLB draftā tika izvēlēts ar kopējo 11. numuru, pasaules spēcīgākajā līgā vēl nav debitējis.

Pasaules kauss beisbolā. Fināls

Komanda123456789R
ASV03001060010
Kuba0002020105

Kopvērtējums

VKomanda
1.ASV
2.Kuba
3.Kanāda
4.Puertoriko
5.Austrālija
6.Nīderlande
7.Venecuēla
8.Taivāna

Izmantotie resursi:
2009baseballworldcup.com

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:01, pirms 15 gadiem
Kur ta Japāna,tur tak ar šito spēli labi māk,ja nemaldos,ta viens japiņš spēlē NY Yankees!!!

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:49, pirms 15 gadiem
Pie tam USA tos sešus punktus guva pie diviem outiem. Un vēl viena interesanta lieta, ka USA izlases treneris bija kubietis
Runājot par Japānu un Koreju, tad viņu izlases šoreiz tika veidotas no amatieriem. Loģiski, ka nepārvarēja otro kvalifikācijas kārtu.
Ieskatam finālspēlē:
youtube.com: YouTube - CUB USA HL 270909

  -3 [+] [-]

, 2009-09-29 09:45, pirms 15 gadiem
kkadi maugli, es beisbolists esmu labakais pasaule parejie visi loxi! es speleju 10x labak par mizakiem jobanajiem!