Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šnore un Kucina uzvar “Skibox balvas” skrituļslidošanas pirmajā posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šnore un Kucina uzvar “Skibox balvas” skrituļslidošanas pirmajā posmā
S.Šnore finišē pirmais, aiz sevis atstājot Lauri Bitenieku. Foto: D.Krauja, SK ASI.

Vakar vakarā Uzvaras parkā Rīgā notikušajā lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” šīs sezonas pirmajā posmā 5km distancē vīriešiem spraigā cīņā uzvarēja Sandris Šnore, bet sievietēm ātrākā bija juniore Ance Kucina.

“Skibox balvas 2021” sezonas atklāšanas posmā paši mazākie jeb U7 grupas pārstāvji sacentās 500m, vidējām grupām bija 3000m distances, bet juniori, pieaugušie un Master grupas skrituļslidotāji veica 5000m. Visām grupām kā allaž bija kopējs starts. Vairāki skrituļslidotāji nenoticēja, ka pēcpusdienas stiprais lietus varētu mitēties, paliekot mājās un palaižot garām iespēju kopīgi atsākt sezonu, tāpēc šoreiz dalībnieku skaits bija mazāks nekā citus gadus.

Pieaugušo grupā izveidojās izteikts līderu trio – Sandris Šnore, Lauris Bitenieks, Oskars Pundurs, kuri distances laikā pārsvarā turējās kopā, reizēm Oskaram cenšoties vilkt klāt un mēģinot likvidēt radušos pāris metru atstarpi ar Sandri un Lauri. 200m līdz finišam Šnore ar Bitenieku bija aptuveni desmit metrus priekš Punduram, līdz ar to uzvarētāja liktenis noskaidrojās viņu abu starpā. Pēdējā pagriezienā pirms pāris desmitu metrus garās finiša taisnes priekšplānā atradās Sandris Šnore, kurš tad šo priekšrocību arī izmantoja un izcīnīja uzvaru (11:17,72), neskatoties uz Laura Bitenieka izmisīgo finiša spurtu, aizķerot vienu no trases malā esošajiem konusiem, kas izlidoja priekšā Oskaram Punduram, bet nebija nekāds šķērslis pieredzējušajam skrituļslidotājam.

Kopējā ieskaitē ceturtā finišēja juniore Ance Kucina, kura bija pārliecinoši pirmā sieviešu konkurencē (11:32,07). Ancei šoreiz izpalika cīnīšanās ar ierastajām konkurentēm Agati Priedīti un Lauru Jankovsku, kuras nepiedalījās, bet Anna Krūmiņa, būdama vēl jauniešu grupas pārstāve, pārliecinoši uzvarēja iepriekšējā startā 3000m. No Kucina vairāk nekā divas minūtes atpalika nākamā ātrākā sieviete šajā startā – Master grupas uzvarētāja Denisa Druka-Jaunzeme.

Master grupas ātrākie divi Ģirts Jankovskis un Pēteris Pētersons finišēja kopējā ieskaitē 5. un 6.vietā. Distances lielāko daļu priekšā ar 6 līdz 8 sekunžu pārsvaru atradās Pētersons, liekot domāt, ka beidzot izdosies uzvarēt un pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāju Jankovski atstāt otrajā vietā. Taču astotajā aplī Jankovskis sāka tuvoties, pēdējā jeb desmitā apļa sākumā Pēteri noķerot. Pēdējos metros vairāk spēka bija palicis Ģirtam, kurš tad kārtējo reizi savā grupā bija nepārspēts. Npeilnu minūti aiz abiem ātrākajiem Master grupas vīriem finišēja vienīgais juniors un pagājušajā gadā jauniešu grupā dominējušais Ralfs Konrads. Tikmēr jauniešiem 3000m, kur pirmais trijnieks puišiem satilpa 0,6 sekundēs, uzvaru izrāda Rodrigo Šaudiņš, bet Darens Ozols cīņā par otro vietu par dažiem centimetriem bija priekšā Aleksandram Čajkovam.