Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sokolovam 17. vieta pasaules U23 čempionātā akadēmiskajā airēšanā

Andris Liepa
Andris Liepa

Sokolovam 17. vieta pasaules U23 čempionātā akadēmiskajā airēšanā
Jeļizaveta Simačeva (no kreisās), Kalvis Kazaks, Jānis Timbors un Ģirts Sokolovs. Foto: Latvijas airēšanas sporta skola

LETA. Latvijas airētājs Ģirts Sokolovs ASV notiekošajā pasaules U23 čempionātā akadēmiskajā airēšanā vieglsvaru vieninieku izcīnījis 17. vietu.

Sokolovs pagājušajā naktī C finālā finišēja pēc septiņām minūtēm un 24,2 sekundēm. Tas viņam airējumā deva piekto pozīciju un 17. vietu čempionātā 21 sportista konkurencē.Latvijas airētājs priekšsacīkstēs bija piektais savā airējumā, bet gandarījuma kārtā - trešais, no vietas lielajā pusfinālā atpaliekot par teju 12 sekundēm. C/D pusfinālā viņš finišēja trešais.

Vieninieku klasē Jānis Timbors D finālā ierindojās otrajā vietā, divu kilometru distanci veicot septiņās minūtēs un 28,03 sekundēs. Viņš par vairāk nekā deviņām sekundēm piekāpās uzvarētājam ēģiptietim Muhamedam Elšahavi un kopvērtējumā ieņēma 20. vietu 25 sportistu vidū.

Priekšsacīkstēs Timbors piecu sportistu vidū ierindojās trešajā vietā un čempionātu turpināja ceturtdaļfinālā. Tajā Latvijas airētājs 2000 metrus veica septiņās minūtēs un 8,1 sekundē, savā airējumā bija piektais, un no lielā pusfināla viņu šķīra nepilnas desmit sekundes. Latvietis tādējādi čempionātu turpināja C/D pusfinālā, kur distanci veica septiņās minūtēs un 7,800 sekundēs, kas airējumā deva ceturto vietu.

Pasaules U23 čempionāts Floridas štatā noslēgsies svētdien.

Izmantotie resursi:
LETA