Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Snūkera 20 gadu jubileja Latvijā tiks atzīmēta ar Eiropas čempionāta tūres posmu profesionāļiem

Agris Suveizda

Snūkera 20 gadu jubileja Latvijā tiks atzīmēta ar Eiropas čempionāta tūres posmu profesionāļiem
Tatjana Vasiļjeva - Eiropas čempione 2012
Foto: Lauris Bērziņš, LV-Snooker

Snūkers ir vislabākais biljarda paveids, tam ir 138 gadi un šī spēle ir izplatīta visā pasaulē, lai gan pirmsākumi meklējami Indijā. Ir vispār pieņemts, ka snūkers radās 19.gadsimta otrajā pusē. Biljards bija populāra aktivitāte starp britu armijas virsniekiem Indijā, pirmais snūkera čempionāts notika 1927. gadā. Šis sporta veids tiek uzskatīts kā intelektuāļu spēle, kur viens no galvenajiem uzvaras priekšnoteikumiem ir rūpīgi izstrādāta stratēģija.

Latvija ir pioniere snūkera attīstībā visā postpadomju valstu reģionā, Latvijas Republikas Biljarda Federācija 1994. gadā iestājās Starptautiskajā Biljarda un Snūkera Federācijā. Latvijā snūkers nav īpaši populārs sporta veids, tomēr latviešiem ir savi snūkeristi, tiesneši, un pat sporta kanāla Eurosport komentētājs Vladimirs Siņīcins, kurš dzīvo Rīgā.
Noteikti būtu jāpiemin Eiropas čempione 2012, Latvijas pārstāve, Tatjana Vasiļjeva. Šobrīd snūkers latviešiem ir vēl pietiekami jauns sporta veids, bet ļoti progresējošs piekritēju ziņā. LRBF svin divdesmito jubilejas gadu, tā turpina attīstīties un augt. Pēdējā laikā Latvijā notiek dažāda mēroga sacensības snūkerā.

Pēdējie nozīmīgākie pasākumi ir:
2012.gada jūnijā LRBF organizēja Eiropas čempionātu snūkerā, kas norisinājās no 4.jūnija līdz 14.jūnijam Daugavpilī. Čempionātā piedalījās labākie 160 sportisti no 31 valsts. Latvijas sportiste Tatjana Vasiļjeva pirmo reizi Latvijas biljarda sporta vēsturē izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiones titulu.
2013.gada decembrī LRBF organizēja Pasaules čempionātu snūkerā amatieriem, kas nosirsinājās no 2013. gada 27. novembra līdz 08. decembrim Daugavpilī, Daugavpils Olimpiskajā centrā. Pasākums kopā pulcēja vairāk nekā 200 spēlētājus no 60 pasaules valstīm.

Šogad Pirmo reizi Latvijā norisināsies World Snooker PTC Eiropas čempionāta tūres posms Riga Open profesionāļiem snūkerā. LRBF ir ieguvusi no Pasaules Profesionālā Biljarda un Snūkera Asociācijas (WPBSA) tiesības rīkot World Snooker PTC Eiropas čempionāta tūres posmu Riga Open profesionāļiem snūkerā Rīgā no 7. augusta līdz 10. augustam. Par čempionāta rīkošanas vietu ir izvēlēta un apstiprināta „Arēna Rīga”.
LRBF tiesības rīkot Eiropas čempionāta tūres posmu snūkerā profesionāļiem saņēma pateicoties tieši, savam neatlaidīgam darbam popularizējot snūkera spēli Latvijā.

LRBF valdes loceklis Jurijs Rjazanskis uzsver: „Tas ir unikāls gadījums, kad šī sporta veida vēsturē Latvijai tiek piešķirta iespēja pirmo reizi rīkot Eiropas čempionātu tūres posmu profesionāļiem snūkerā. Līgums paredz sadarbību uz minimums 3 gadiem, LRBF ir pienākums šo pasākumu novadīt augstākā līmenī, tāpēc tā ir arī liela atbildība pret World Snooker. Vēl tikai 5 Eiropas valstīm ir piešķirts gods rīkot šos Eiropas tūres čempionātus. Esam gandarīti par mums izrādīto uzticību, vēl jo vairāk, ka čempionāts šogad norisināsies Rīga 2014 Eiropas galvaspilsētas ietvaros!”

PTC Eiropas čempionāta turnīra posmā snūkerā Rīgā piedalīsies kopējā skaitā 128 sportisti-profesionāļi, un sportisti-amatieri atlases kārtās.

Tiešraides televīzijā nodrošinās TV kompānijas Eurosport, Ķīnas vadošās sporta televīzijas, Austrālijas, Honkongas, Dubajas TV. Kopā 3 dienās tiks nodrošinātas 40 stundas TV tiešraides visā pasaulē, no kopējā TV laika 30-40% tiks nodrošināta ģenerālsponsora brenda pārstāvēšanai TV. Papildus TV tiešraidēm informācijas apmaiņu nodrošina internets caur Worldsnooker.com mājas lapu, sociāliem mēdijiem Facebook, Twitter, Online TV kanāliem, kabeļtelevīzijām, drukājošajiem medijiem. Potenciālā auditorija, kas tiks uzrunāta pasaulē, sasniedz vairāk par 122 miljoniem cilvēku.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Republikas Biljarda federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-28 14:44, pirms 10 gadiem
Paldies, noteikti ieradīšos. Nepaiet ne diena, kad nepadomāju par šo pasākumu, spīdveju un bīču. Labs mēnesis būs augusts, turklāt pa vidu vēl jāpaspēj uz Poliju bīčs paskatīties

     [+] [-]

, 2014-07-28 14:52, pirms 10 gadiem
70€ pa visām? Biju gaidījis vairāk. Jāsagaida sastāvs un tad jau var mierīgi maukt.

     [+] [-]

, 2014-07-28 17:24, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 70€ pa visām? Biju gaidījis vairāk. Jāsagaida sastāvs un tad jau var mierīgi maukt.
Teicās, ka Ronijs O'Salivans būšot. Uz viņu vien jau ir vērts aiziet un maksāt šo naudu!

     [+] [-]

, 2014-07-28 18:47, pirms 10 gadiem
Salivana nebūs! pameklējiet sastāvu. un kā var autors uzrakstīt, ka snukers ir labākaik biljarda paveids? ir kaut kāds pētījums?