Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Otrā vieta pēdējā braucienā Preisam atņem PČ veterāniem titulu

Ints Megnis
Ints Megnis

Otrā vieta pēdējā braucienā Preisam atņem PČ veterāniem titulu
Jānis Preiss pasaules veterānu čempionātā
Foto: Carlos Almeida

Latvijas vindsērfinga braucējs Jānis Preiss sestdien pēc ļoti saspringtas cīņas nespēja kārtējo reizi kļūt par pasaules čempionu veterāniem "Formula" klasē.

Portugālē Preiss aizvadīja ļoti saspringtu cīņu ar poli Hubertu Mokržicki un noslēgumā pēc septiņiem braucieniem (skaitījās pieci labākie rezultāti) abiem bija pa 13 punktiem, augstāku vietu izcīnot pretiniekam. Pirms pēdējā braucienā Preiss bija soli priekšā konkurentam, tomēr pēdējā uzvarēja Mokržickis, kamēr latvietis palika otrais un arī summā samierinājās ar vicečempiona titulu.

Preiss par pasaules čempionu "Masters" grupā, kur sacenšas sportisti virs 35 gadiem, bija kļuvis iepriekšējos divus gadus.

Vēl no Latvijas sportistiem sesto vietu ar 33 punktiem izcīnīja Romualds Zelčs, turklāt viņš bija otrais "Grand Masters" klasē. Kopā uz starta izgāja 47 burātāji.

Paralēli notika arī pasaules čempionāts jauniešiem, kur trešo vietu izcīnīja Mārtiņš Dzirnieks, bet pēdējā, sestajā, pozīcijā palika Alberts Mihnenoks.

"Formula" klase ir viena no ātrākajām un dinamiskākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, bet vēja ātrumam jābūt vismaz pieciem metriem (deviņiem mezgliem) sekundē.