Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dūda: "Jaunajos supertērpos nav nekā nelegāla vai neētiska"

Dūda: "Jaunajos supertērpos nav nekā nelegāla vai neētiska"
Andrejs Dūda
Foto: Ilmārs Znotiņš

Nesen sasniegtie jaunie pasaules rekordi peldēšanā ir radījuši milzu ažiotāžu gan pašu sportistu, gan līdzjūtēju vidū. Tiek aktualizēts jautājums, vai jaunā koncepta peldkostīmi ir vai tomēr nav tehniskais dopings. Sarunā ar eSports.lv savu viedokli pauž arī Latvijas labākais peldētājs, Atēnu un Pekinas olimpisko spēļu dalībnieks Andrejs Dūda.

"Mēs dzīvojam ļoti interesantā laika periodā. Ar tehnoloģijas izaugsmi peldēšana kā sports ir sācis mainīties, cilvēki sāk pievērsties daudz sīkākām lietām un ir gatavi izšķiest lielu naudu, lai peldētāji nomestu simtdaļas. Traki," portālam eSports.lv stāsta ASV pilsētā Atlantā dzīvojošais Andrejs Dūda.

"Man ir paveicies, ka vēl esmu iesaistīts šajā sporta veidā. Pats esmu iegādājies "BlueSeventy" kostīmu un ar to jau esmu nopeldējis gandrīz gadu. Jāsaka, ka šis kostīms man dod lielisku sajūtu peldot. Pirmo reizi, kad atspēros no sienas un sāku slīdēt, man likās, ka es nekad neapstāšos. Šāda sajūta rodas, jo kostīmam ir par 70 procentiem mazāka pretestība kā ādai. Ar to peldot, es jūtos ļoti viegls un man pat ir jāpielāgo sava tehnika tam, kā es guļu ūdenī. Es nezinu, vai tas mani paceļ (jo, ja kostīms mani burtiski paceltu ūdenī, tad tas nebūtu atļauts), bet kaut ko tas maina. Daudzi spekulē, ka tajā materiālā (poliuretānā - aut.) varētu būt gaisa molekulas, bet es personīgi nezinu tās detaļas. No otras puses, esmu dzirdējis, ka materiāls tevi saspiež tā, ka tavs ķermenis rada mazāku virsmu, līdz ar to tu slīdi labāk ūdenī. Tas, protams, ir ieteicams tiem, kas ir ar lieko svaru vēdera apvidū, jo tad kostīms sportistu sablīvē. Par pārējiem kostīmiem zinu tikai to, ka tie ir izgatavoti no tā paša materiāla, līdz ar to es minu, ka sajūtas varētu būt līdzīgas."

Dūda atzīst, ka jaunie peldkostīmi tiešām dod priekšroku tiem, kas ar viņiem peld. Tomēr Andrejs piebilst - ja visiem ir iespēja jaunos peldkostīmus iegādāties, tad neko nelegālu vai neētisku viņš tur nesaskatot. Kostīmi, kas gatavoti no poliuretāna ir ļoti daudz ("BlueSeventy", "Speedo", "TYR", "Arena", "Jaked" utt.), atliek tikai pašam izvēlēties.

"Ja kāds sūdzas par kostīmu lietošanas ilgumu, tad viņi paši ir vainīgi. Savu "BlueSeventy" esmu lietojis kādas 50 reizes un vēl turas. Mani vecāki vienmēr ir mācījuši, ka ar dārgām lietām jārīkojas uzmanīgi," smejas Andrejs.

"Ja kāds sūdzas, ka viņu kostīmi nav tik labi kā tie, kurus velk citi, tad tā runa, manuprāt, ir nevis par kostīmiem, bet par skaudību vai sāncensību. Šajā konkrētajā gadījumā es runāji par francūzi Amarī Levjo, kurš esot sūdzējis, ka viņa vecais "TYR" kostīms neesot tik labs kā citi. Tad man jāsaka, ka viņam viņa "vecais" kostīms, kurš, starp citu, ir veidots no tā paša jaunā materiāla, decembrī Rijekā (2008. gada Eiropas čempionātā 25 metru baseinā - aut.) netraucēja gāzt n-tos pasaules rekordus īsajā ūdenī. Nabaga Levjo nevar samierināties ar to, ka viņš nav labākais peldētājs arī garajā ūdenī un meklē iemeslus."

Runājot par finansiālo aspektu, Dūda saka: "Ja runa ir par naudu, jo kostīmi tiešām ir dārgi (aptuvenā viena peldkostīma cena interneta veikalos ir 400 dolāri - aut.), tad bagātākajām nācijām vienmēr būs priekšroka un viņas vienmēr varēs sponsorēt savus sportistus, bet nabadzīgākajām, diemžēl Latviju ieskaitot, būs grūti ar vai bez tiem kostīmiem."

Sarunas noslēgumā Andrejs Dūda bilst: "Ja visi var lietot jaunos tehniskos kostīmus (technical suits), tad visi ir vienlīdzīgi ūdenī, un pārējais ir atkarīgs no peldētāju spējām. Agrāk, kad pirmais peldētājs noskuvās līdz nullei, esmu pārliecināts, ka pārējie viņu sauca par krāpnieku un mīksto, bet šodien mēs visi skujamies pirms atbildīgām sacensībām. Kāpēc? Jo tas uzlabo mūsu rezultātus. Atšķirība starp piecus gadus senu pagātni un mūsdienām ir tā, ka pasaules rekordu latiņa ir pacelta nedaudz uz augšu, bet peldētāju reitingi būtībā ir palikuši nemainīgi. Protams, ir izņēmumi, un dažiem tie kostīmi palīdz vairāk kā citiem. Mēs vienmēr attīstamies un ejam uz augšu, mēs esam spējīgi pielāgoties visam. To sauc par evolūciju. Es nedomāju, ka kostīmus aizliegs pavisam, jo nevienam nepietiks dūšas izdzēst tūkstošiem uzstādītos pasaules, nacionālos un sacensību rekordus, kā arī atņemt viņiem medaļas. Tas būtu absurds. Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) uzstādīs kaut kādas regulācijas kostīmu ražošanā, bet nedomāju, ka tos pilnībā aizliegs."

Saistītie raksti:

Peldēšanas supertērpi izraisa plašus strīdus
Buskē fantastiskais pasaules rekords nogalina...
Bernārs labo pasaules rekordu, sasniedzot...
Munjezam pietrūkst sešas simtdaļas līdz...

     [+] [-]

, 2009-04-28 20:09, pirms 15 gadiem
Nu es pilnībā piekrītu Dūdam. Viss iet uz augšu, un cilvēkiem nepatīk, ka kkas mainās. Tāpēc tiem, kam skauž, vajag pukstēt. Levo ir labs piemērs.
Pašam ir jārīkojas, tērps vairāk psiholoģiski palīdz nekā fiziski. Es domāju, ka tagad visi vairāk trenējas nekā agrāk, tāpēc arī ir rezultāti.
Laba intervija

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 20:13, pirms 15 gadiem
swim rakstīja: Nu es pilnībā piekrītu Dūdam. Viss iet uz augšu, un cilvēkiem nepatīk, ka kkas mainās. Tāpēc tiem, kam skauž, vajag pukstēt. Levo ir labs piemērs.
Pašam ir jārīkojas, tērps vairāk psiholoģiski palīdz nekā fiziski. Es domāju, ka tagad visi vairāk trenējas nekā agrāk, tāpēc arī ir rezultāti.
Laba intervija
Par to vairak trennesanos atlausos nepiekrist. Mainijusies metodologija.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 20:42, pirms 15 gadiem
Es savukart pilniba nepiekritu. Pasaules rekords ir domats lai noteiktu labako sportistu konkretaja disciplina visa disciplinas vesture, nevis labako ekipejumu. Drastiski mainoties ekipejumam zud pasaules rekorda jega, jo vairs nav iespejams salidzinat, teiksim, Popova rezultatu ar tagadejiem rezultatiem.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 22:13, pirms 15 gadiem
kasiic rakstīja: Es savukart pilniba nepiekritu. Pasaules rekords ir domats lai noteiktu labako sportistu konkretaja disciplina visa disciplinas vesture, nevis labako ekipejumu. Drastiski mainoties ekipejumam zud pasaules rekorda jega, jo vairs nav iespejams salidzinat, teiksim, Popova rezultatu ar tagadejiem rezultatiem.
Nu tad ir vēl viens variants, visiem vienāda tipa tērpos būtu jāpeld. Nu nevar jau arī hokejā 80's laiku hokeju salīdzināt ar mūsdienu hokeju, ekipējums redz ir pilnībā mainījies. Vnk laiks iet uz priekšu. Kā jau Andrejs minēja, agrāk noskuvjot kājas tad jau arī nebija vienlīdzība un ļoti daudz tādus piemērus var atrast. Kā jau teicu, laiks iet uz priekšu un cilvēkam ir to grūti pieņemt. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 23:01, pirms 15 gadiem
Nauda jau nu gan nevareetu buut argumenJa es pareizi sapratu, tad runa ir par 400 EUR? Nepaarzinu peldeesanas virtuvi un finanseejuma avotus, bet, ja tas peldteerps ir lietojams gadu (taa te tika mineets) un maksaa 400 EUR un sportists ir Pasaules liimenii, tad nez vai tie 400 EUR gadaa vareetu buut problemaatiski, vismaz tiem astonjiem chaljiem, kas startee valsts finaalaa jau nu tiesaam ne.

     [+] [-]

, 2009-04-28 23:26, pirms 15 gadiem
Viss ir OK pie nosacijuma, ka kostimi ir pieejami VISIEM. Nav normali ka dazi amerikani peld LZR raceri jau pusgadu pirms olimpiades, bet musu pasu Romans tadu kostimu var izdiedelet no razotaja tikai dienu pirms olimpiades sakuma. Kur te ir vienlidziba?

     [+] [-]

, 2009-04-29 00:07, pirms 15 gadiem
kasiic rakstīja: Es savukart pilniba nepiekritu. Pasaules rekords ir domats lai noteiktu labako sportistu konkretaja disciplina visa disciplinas vesture, nevis labako ekipejumu. Drastiski mainoties ekipejumam zud pasaules rekorda jega, jo vairs nav iespejams salidzinat, teiksim, Popova rezultatu ar tagadejiem rezultatiem.
Tad varbuut hokejs jaaspeelee ar vecajaam slidaam un vecajiem sargiem? Vai F-1 jaabrauc ar 50-to gadu formulaam?
Manupraat, ka nee. Laiks iet, viss mainaas un pastaavees, kas mainiisies.

     [+] [-]

, 2009-04-29 00:20, pirms 15 gadiem
dmdiamond rakstīja: Tad varbuut hokejs jaaspeelee ar vecajaam slidaam un vecajiem sargiem? Vai F-1 jaabrauc ar 50-to gadu formulaam?
Manupraat, ka nee. Laiks iet, viss mainaas un pastaavees, kas mainiisies.
Tehniskajos sporta veidos tomer ir vismaz kaut cik konkrets reglaments un tehniskie noteikumi. Hokeja ari ir noteikts vartsargu kajsargu izmers un nuju max izliekumi utt. Joprojam labi atceros ka muzigi izskirosajas speles PSRS/CEHI/CANADA tresaja perioda saka merit nuju izliekumus un ja paveicas pretinieku sodija ar noraidijumu. Vienubrid skiet Irbem ieks NHL bija problemas ar kajsargiem jo tie jau saka izskatities pec divgulamiem divaniem un pretiniekam tas nepatika. Redz nav jau gluzi ta ka vari iziet uz ledus ar jebkadu slotaskatu rokas un uz metru augstam slidam ar cetram sliecem un vartos ielikt virinu ar pie vedera pielipinatu 2x2m matraci..

Peldesana savukart dzeki tik mauc ar sazinkadas tehnologijas kostimiem, stada rekordus un tad gaida ka varbut pec menesa vai pusgada FINA izdomas apstiprinat kostima legalitatu un oficiali apstiprinas rekordu. Labi ka vismaz konkretizeja ka nedrikst vilkt mugura vairak par vienu kostimu. Vienkarsi tracina FINA kutrums saja jautajuma no kura cies viss sporta veids kopuma.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-29 02:07, pirms 15 gadiem
AUTOR!!! LŪDZU, izlabo latviešu valodas kļūdas rakstā:
1)vārda"JEB" lietošana
pēc Tevis uzrakstītā "jaunā koncepta peldkostīmi jeb tomēr nav tehniskais dopings" - sanāk, ka peldkostīmi VIENLAICĪGI gan ir, gan NAV tehniskais dopings;
2)Vārdu "TAS" un "VIŅŠ" lietošana
"Ar viņu peldot, es jūtos ļoti viegls...Es nezinu, vai viņš mani paceļ...bet kaut ko viņš maina...ka viņi ir izgatavoti no tā paša materiāla" - sanāk, ka lieta, ar ko peld, šajā gadījumā peldkostīms, ir DZĪVA BŪTNE... Ok, saprotu, ka citē Andreju Dūdu, bet žurnālista pienākums ir NE TIKAI akli citēt, bet arī labot gramatikas kļūdas;
3) "Ja runa iet par naudu" - runa IR nevis IET par naudu...

Autor, Nekā personīga, vienkārši, nepatīk ka kropļo latviešu valodu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-29 10:49, pirms 15 gadiem
Eriksrudzitis rakstīja: AUTOR!!! LŪDZU, izlabo latviešu valodas kļūdas rakstā
Darīts

     [+] [-]

, 2009-04-29 11:28, pirms 15 gadiem
sasperjods rakstīja: autors atstāsta Dūdas teikto...
Nu un, ka atstāsta??? Tāpēc jau žurnālists IR žurnālist, ka viņam jādara arī šis "melnais" darbs...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-29 11:28, pirms 15 gadiem
Krišjānis Bušs rakstīja: Darīts
Prieks dzirdēt

     [+] [-]

, 2009-04-29 12:14, pirms 15 gadiem
Eriksrudzitis rakstīja: AUTOR!!! LŪDZU, izlabo latviešu valodas kļūdas rakstā:
1)vārda"JEB" lietošana
pēc Tevis uzrakstītā "jaunā koncepta peldkostīmi jeb tomēr nav tehniskais dopings" - sanāk, ka peldkostīmi VIENLAICĪGI gan ir, gan NAV tehniskais dopings;
2)Vārdu "TAS" un "VIŅŠ" lietošana
"Ar viņu peldot, es jūtos ļoti viegls...Es nezinu, vai viņš mani paceļ...bet kaut ko viņš maina...ka viņi ir izgatavoti no tā paša materiāla" - sanāk, ka lieta, ar ko peld, šajā gadījumā peldkostīms, ir DZĪVA BŪTNE... Ok, saprotu, ka citē Andreju Dūdu, bet žurnālista pienākums ir NE TIKAI akli citēt, bet arī labot gramatikas kļūdas;
3) "Ja runa iet par naudu" - runa IR nevis IET par naudu...

Autor, Nekā personīga, vienkārši, nepatīk ka kropļo latviešu valodu.
nekā personīga,bet filologu vari tēlot citur!!!

     [+] [-]

, 2009-04-29 13:02, pirms 15 gadiem
Šuriks_the_best rakstīja: Tehniskajos sporta veidos tomer ir vismaz kaut cik konkrets reglaments un tehniskie noteikumi. Hokeja ari ir noteikts vartsargu kajsargu izmers un nuju max izliekumi utt. Joprojam labi atceros ka muzigi izskirosajas speles PSRS/CEHI/CANADA tresaja perioda saka merit nuju izliekumus un ja paveicas pretinieku sodija ar noraidijumu. Vienubrid skiet Irbem ieks NHL bija problemas ar kajsargiem jo tie jau saka izskatities pec divgulamiem divaniem un pretiniekam tas nepatika. Redz nav jau gluzi ta ka vari iziet uz ledus ar jebkadu slotaskatu rokas un uz metru augstam slidam ar cetram sliecem un vartos ielikt virinu ar pie vedera pielipinatu 2x2m matraci..

Peldesana savukart dzeki tik mauc ar sazinkadas tehnologijas kostimiem, stada rekordus un tad gaida ka varbut pec menesa vai pusgada FINA izdomas apstiprinat kostima legalitatu un oficiali apstiprinas rekordu. Labi ka vismaz konkretizeja ka nedrikst vilkt mugura vairak par vienu kostimu. Vienkarsi tracina FINA kutrums saja jautajuma no kura cies viss sporta veids kopuma.
Nu tu saproti, ka brilītes,cepurīte un peldkostīms arī attīstas.
Vairāk tas psiholoģiski nostrādā, jo tev saka, ka ar šo tērpu tu ātŗak noiesi un ir rezultāts. Tā pat slimiem cilvēkiem dod vnk smukas, krāsainas tabletes un saka ka viņi tās ēdot izveseļosies. Nu līdzīgi ir arī peldēšanā, tikai nu jau tie tērpi tur saspiež tā lai ātrāk iet un vēl mazinās berze pret ūdeni.
Vnk pieņem šo faktu.
Ja tev tāds tērps būtu, tad tu neko šeit nekomentētu.

     [+] [-]

, 2009-04-29 13:04, pirms 15 gadiem
Šuriks_the_best rakstīja: Viss ir OK pie nosacijuma, ka kostimi ir pieejami VISIEM. Nav normali ka dazi amerikani peld LZR raceri jau pusgadu pirms olimpiades, bet musu pasu Romans tadu kostimu var izdiedelet no razotaja tikai dienu pirms olimpiades sakuma. Kur te ir vienlidziba?
Nu tu salīdzināji Ameriku ar mazo Latviju, Romānu ar piem. Felpsu vai Lohti. Viennozīmīgi ka viņi dabūs tos tērpus ātrāk.

     [+] [-]

, 2009-04-29 13:22, pirms 15 gadiem
swim rakstīja: Ja tev tāds tērps būtu, tad tu neko šeit nekomentētu.
Man terps ir. Bet noteikti tas nav pats pats pats pedejais izgudrojums kados peld TOP onkas, jo 100% ka man neviens tadu iegadaties nelaus kamer izredzetie nebus izspiedusi no tehnologijas visu iespejamo. Un kamer tas ta bus, ka jaunakie kostimi tiek tirazeti ierobezota daudzuma un NAV PIEEJAMI VISIEM, tikmer uzskatisu ka tas nav godigs sports. Un nav svarigi vai sportists ir Phelps vai Duda vai es vai Tu.
Kadreiz intensivi trenejoties pa 10km diena un peldot sacensibas 'parastajas' peldbikses, peldeju pa 2sec 100br/st lenak, ka tagad peldot ~8-10km NEDELA un velkot lidzi alusvederu un 10 liekus kg, bet jaunaja kostima. Es nevaru atbildet vai rezultatu vairak ietekme jaunais kostims vai tomer mana atskiriga pieeja treniniem.

     [+] [-]

, 2009-04-29 13:39, pirms 15 gadiem
Šuriks_the_best rakstīja: Man terps ir. Bet noteikti tas nav pats pats pats pedejais izgudrojums kados peld TOP onkas, jo 100% ka man neviens tadu iegadaties nelaus kamer izredzetie nebus izspiedusi no tehnologijas visu iespejamo. Un kamer tas ta bus, ka jaunakie kostimi tiek tirazeti ierobezota daudzuma un NAV PIEEJAMI VISIEM, tikmer uzskatisu ka tas nav godigs sports. Un nav svarigi vai sportists ir Phelps vai Duda vai es vai Tu.
Kadreiz intensivi trenejoties pa 10km diena un peldot sacensibas 'parastajas' peldbikses, peldeju pa 2sec 100br/st lenak, ka tagad peldot ~8-10km NEDELA un velkot lidzi alusvederu un 10 liekus kg, bet jaunaja kostima. Es nevaru atbildet vai rezultatu vairak ietekme jaunais kostims vai tomer mana atskiriga pieeja treniniem.
Nu es domāju, ja tev būtu jaunais, nu kaut vai Jaked tērps. Nevis FS1
Un lūdzu nestāsti, ka viņš nav pieejams. Kurš tev neļaus?
Ir viņi pieejami, tas ka tavs maciņš vai valsts nevar tev to iegādāties citiem nerūp.
Nu es peldot arī ar parastajām varu noiet gandrīz tik pat labi, vai pat labāk kā ar tērpu.
Tad tu ar savu alus vēderiņu un 10kg peldi ātrāk ar tērpu nekā pirms tam bez tā, tikai ar peldenēm? Nu tu dod, es īsti nesapratu vai tu tagad ātrāk peldi vai lēnāk. Un ja tu esi tik ļoti pret to tad vnk nevelc un neskaties uz tiem tērpiem.

     [+] [-]

, 2009-04-29 15:31, pirms 15 gadiem
Shuriks the best ir viens no tiem cilveekiem, par kuriem es staastiiju raxtaa. Vinsh gan jau toreiz suudzeejaas, ka kaads noskuvaas pirmo reizi, un arii tagad suudzaas par teerpiem. Veciit viss ir ok, teerpi ir visiem pieejami, tikai internetaa pameklee un pat ebeijaa atradiisi visus shitos teerpus. Ja vajag atsuutiishu

Un par to ka tu agraak treneejies 10km dienaa nenoziimee, ka tu treneejies pareizi. Metodika ir mainiijusies. Tu nabags visdriizaak biji paartreneejies un izkaameejis un savus 100 metrus tev nebija ne speeka ne izturiibas nopeldeet par labu laiku. Tagad - speeks, masa un izturiibas nemaz nav vajadziiga.

ps. Tu uzvilktu Speedo LZR (lazeri) un apkakaatos, jo tu nomestu veel 3 sek savaa simtinjaa, jo vinsh tevi taa saspiestu, ka tev neliktos vairaak, ka tev ir 10kg liekaa spekja

     [+] [-]

, 2009-04-29 16:48, pirms 15 gadiem
Tak viss ir bumbās. Nekad neesmu noliedzis jaunās tehnoloģijas un to izmantošanu sportā. Nepatīk tikai FINA konkretas nostajas neesamiba šajā jautājumā - kas ir atļauts un kas nav? Viss, kas nav aizliegts ir atļauts? Nē! Kaut kādus atbilstības sertifikātus viņi tomēr izsniedz, tikai problēma, ka mēnesi vai pusgadu vēlāk nekā vajadzētu.
Atceraties kā sākās epopeja ar delfīna vilni brasa garajā airejienā? Vienkarši tiesneši nesadūšojās uzreiz diskvalificēt Kitadžimu Atenu olimpiādā un tā arī tas aizgāja. Ar kostīmiem ir līdzīgi. FINA jau nav pateikusi, ka tie jaunie kostīmi ir legāli. Ažiotāža masu mēdijos liela un tiek apšubīti sasniegtie fantastiskie rezultāti un noniecināts sportistu un treneru ieguldītais darbs.

Blue70 rakstīja: ps. Tu uzvilktu Speedo LZR (lazeri) un apkakaatos, jo tu nomestu veel 3 sek savaa simtinjaa, jo vinsh tevi taa saspiestu, ka tev neliktos vairaak, ka tev ir 10kg liekaa spekja
Nu ja es nomestu vēl 3sec, tad man būtu uz Londonu 2012 soma jākārto, bet naudas žēl un negribu lai par tūristu mani delfos saukā.

Pīs puiši. Viedokļi ir skaidri. Man galvenais lai peldēšanas reputācija necieš.

     [+] [-]

, 2009-04-29 18:30, pirms 15 gadiem
PIekriitu shurika teiktajam par FINA. Vini tieshaam dareiz liekas, ka shitaa birokraatija (vai sauc kaa gribi) noved visu liidz peedeejam briidim un tad viss ir jau pa veelu. Shinii gadiijumaa vini ieviesiis regulaacijas tehnisko teerpu razoshanaa, bet tie noteikumi staasies speekaa ne aatraak par 2010. gada janvaari. Trakums, bet shito savaariito zupu Fina diezvai spees izsteebt un viss driizaak vinu sastaavs tiks mainiits vai kautkaadas citas sankcijas tiks ieviestas, lai paraadiitu, ka FINA ir pielaavusi (lielu) kluudu.

Šuriks_the_best rakstīja: Nu ja es nomestu vēl 3sec, tad man būtu uz Londonu 2012 soma jākārto, bet naudas žēl un negribu lai par tūristu mani delfos saukā.
Eu veciit, mosh tad mums pat stafete sanaaks, bet lai individuaali tu tiktu, tev naaxies pa A normatiivu pleest, jo ne es, ne Romka nevienam bileti pa velti nedos shajaa distancee

     [+] [-]

, 2009-04-29 20:53, pirms 15 gadiem
Šuriks_the_best rakstīja: Tak viss ir bumbās. Nekad neesmu noliedzis jaunās tehnoloģijas un to izmantošanu sportā. Nepatīk tikai FINA konkretas nostajas neesamiba šajā jautājumā - kas ir atļauts un kas nav? Viss, kas nav aizliegts ir atļauts? Nē! Kaut kādus atbilstības sertifikātus viņi tomēr izsniedz, tikai problēma, ka mēnesi vai pusgadu vēlāk nekā vajadzētu.
Atceraties kā sākās epopeja ar delfīna vilni brasa garajā airejienā? Vienkarši tiesneši nesadūšojās uzreiz diskvalificēt Kitadžimu Atenu olimpiādā un tā arī tas aizgāja. Ar kostīmiem ir līdzīgi. FINA jau nav pateikusi, ka tie jaunie kostīmi ir legāli. Ažiotāža masu mēdijos liela un tiek apšubīti sasniegtie fantastiskie rezultāti un noniecināts sportistu un treneru ieguldītais darbs.


Nu ja es nomestu vēl 3sec, tad man būtu uz Londonu 2012 soma jākārto, bet naudas žēl un negribu lai par tūristu mani delfos saukā.

Pīs puiši. Viedokļi ir skaidri. Man galvenais lai peldēšanas reputācija necieš.
Nu uz doto brīdi gan Jaked, gan speedo LZR ir approved by FINA.
Bet nu tiešām, galvenais, lai peldēšanas reputācija necieš.
Nu tad jau tu pa 53,5 garajā mauc. Nav jau nemaz tik slikti.
Es ieteiktu tev trenēties, un varbūt tiešām stafeti Londonā varētu noiet.

     [+] [-]

, 2009-04-30 09:49, pirms 15 gadiem
Mani milie sporta draugi un fani. Priecajos ka ta diskutejam par peldesanu. Tas liecina ka Latvija vina vel nav galigi mirusi - drizak tada ka komaa

Taisniba ir visiem un nevienam Ne jau tie rezultati krit tikai del peldkostimiem vien. Vini krit ari del metodikas mainjam un protams runajot Pasaules limena ietvaros - ari dopinga palidzibas del.

Nav jega runat par sportiskumu, ja visi popularie sporti ta ari vien ir tendeti tikai un vienigi uz skatitajiem. Un to velas ari panakt peldesana - padarit to popularaku - regulari pieradot ka ta attistas un progrese Protams ka vairak skatitaju ies ja zinas , ka vares ieraudzit kritam vairakus Pasaules rekordus, nevis redzet tik vienu atru startu.

Pats esmu peldejis tados kostimos ka Arena powerskin old, arena powerskin 2, Speedo fastskin 2 un Speedo LZR racer - no tiem visiem kostimiem man tikai un vienigi patika Arena powerskin - prieks manim lieliskakie kostimi. Ta ka redzat, ar tiem kostimiem ir ka ar bitem, ne visi vini ari ir perfekti piegriezti tiesi tavam augumam un tas ka vins tevi saspiez, nenozime ka vienmer taja pareizaja vieta un ka tavas kustibas brivibas nebus ierobezotas.

Ir jadoma lidzi ar galvu un jaskatas , jaanalize un japrognoze. FINA attieksme pret visu ir pareiza, kamer ieksa neiesuj parolona stremeles un neliek puspiepustus balonus zem peldkostima, - tikmer viss ok - drebes gabals vien ir - pie tam dikti neerts

Un es zinu par ko es runaju

     [+] [-]

, 2009-05-20 15:46, pirms 15 gadiem
Beidzot ir tapis saraksts ar legaliem terpiem: fina.org: Fédération Internationale de Natation - fina.org

Es esmu legāls!