Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sezonu atkājot uzlaboti divi Latvijas loka šaušanas rekordi

Jānis Pārums

Nedēļas nogalē Rīgas rajona Salas pagastā Latvijas Loka Šaušanas federācijas vasaras bāzē tika atklāta sezona ar Latvijas kausa pirmo posmu loka šaušanā. Sacensības pulcēja vairāk kā 50 dalībniekus no Latvijas un Lietuvas.

Cīņa par godalgotajām vietām notika trīs loku klasēs – olimpiskais loks, kompaktloks un tradicionālais loks. Olimpiskā un kompaktloka šāvēji par godu olimpiskajam gadam šāva Olimpisko apli (2x70m), bet lai cīņu padarītu vēl aizraujošāku Olimpiskais aplis tika šauts divas reizes. Tradicionālā loka šāvēji devās pēc IFAA noteikumiem veidotā trasē un sacentās precizitātē šaujot no dažādiem attālumiem.

Ar ļoti labiem panākumiem startēja Zane Bērziņa, labojot uzreiz divus Latvijas rekordus – 70 metru distancē un Olimpiskajā aplī. Parasti šāda veida rekordi tiek laboti ar dažu punktu starpību, bet šoreiz notika patīkams izrāviens - rekordi tika laboti par 10 un 17 punktiem (70m distancē no 315 uz 325 punktiem, Olimpiskajā aplī no 315 uz 632 punktiem). Līdz ar to Zane Bērziņa palika nepārspēta un izcīnīja pirmo vietu, aiz sevis atstājot Līgu Zommeri un Ievu Ciparsoni.

Vīru konkurencē visrezultatīvākais bija lietuvietis Kostas Šļauteris pārspējot Eduardu Lapsiņu un Arni Podiņu.

Kompaktloka klasē pirmās vietas izcīnīja Jūlija Oleksejenko un lietuvietis Edmundas Butkus, bet tradicionālā loka klasē – Agrita Žunna un Jānis Amatnieks.

Jau 3. un 4. maijā notiks Latvijas kausa otrais posms, bet rudenī, noslēdzot vasaras sezonu, trešajā posmā tiks apbalvoti Latvijas kausa ieguvēji. Sīkāka informācija Latvijas Loka Šaušanas federācijas mājas lapā - archery.lv.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas preses sekretāre Agate Zālīte

     [+] [-]

, 2008-04-28 10:53, pirms 16 gadiem
Ooo, kaut kas neparasts ikdienai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:11, pirms 16 gadiem
ko nozīmē komerciāls?

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:21, pirms 16 gadiem
Komercials ir tad kad brivaja laika ar bultam sauj vaveres un pec tam no tam taisa kazokus ko var labi paardot :-) taa kaa kaa zinaams visi Latvijas loka saveji to vien dara, tad protams ka sports ir loti komercializeejies :-)
Lai veicas...

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:25, pirms 16 gadiem
nu bet ja nopietni - Demar - reti stulbs jautaajums...

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:32, pirms 16 gadiem
nu vispār jau Latvijā vāveres var šaut tikai ar bisi. ar loku mežā parādoties uzreiz piesies malumedniecību. tas taa, starp citu...
savukārt man šķiet, ka komercializējušies ir visi lielie komandu sporti, par individuālajiem to reti kad var pateikt. it sevišķi par Latvijā tik ļoti nepopulāro loka šaušanu. sponsori tak iegulda tur, kur skatītāju masas saskrien.

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:40, pirms 16 gadiem
es jau tikai velllu dzenu...
un vaaveres jau nav jaameklee mezaa... nu iedomaajies situaaciju kad visi trenneejas laukaa un skat peeksni vaavere skrien... gan jau ka kaadam nervi neiztureetu un vaavere uzreiz paarveersas par ezi :-)

     [+] [-]

, 2008-04-28 13:03, pirms 16 gadiem
nu visticamāk, ka tā vāvere tiktu sveikā cauri. vina jau neskrietu attālumā uz kuru visiem tēmekļi noregulēti, un stress arī savu precizitātes devu paņemtu nost, kādam samestos dārgo bultu žēl, kādam vienkārši asinis nepatīk utt utjp