Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Hansabanka" atbalstīs septiņus LOV sportistus

Jānis Pārums

"Hansabanka" atbalstīs septiņus LOV sportistus
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien "Hansabanka" valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš nosauca septiņus Latvijas Olimpiskās vienības sportistus, kuriem banka sniegs finansiālu atbalstu, gatavojoties augustā gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm Pekinā.

"Svarīgi, lai mēs visi savus olimpiešus atbalstītu ne tikai Pekinā, bet jau tagad – sagatavošanās procesā," uzsvēra Māris Avotiņš. "Tāpēc, pamatojoties uz Latvijas Olimpiskās vienības ieteikumiem, nolēmām atbalstīt šķēpmetēju Vadimu Vasiļevski, barjerskrējēju Staņislavu Olijaru, modernās pieccīņas meistari Jeļenu Rubļevsku, BMX braucēju Artūru Matisonu, spēcīgāko pasaules deputātu Viktoru Ščerbatihu, jauno džudo talantu Jevgeņiju Borodavko un skrējēju Dmitriju Miļkeviču."

Katrs sportists līdz Olimpiskajām spēlēm papildus jau esošajam olimpisko spēļu sagatavošanās programmas finansējumam no bankas saņems 4000 latu.

"Esam tiešām iepriecināti par atbalstu, kas paver jaunas gatavošanās iespējas Pekinai," teica Artūrs Matisons. "Man tagad radusies iespēja iegādāties pasaules līmeņa BMX inventāru, dažādas ritenim nepieciešamās rezerves daļas, varēšu arī brīvāk plānot olimpisko sagatavošanās grafiku, kas mūsu sporta veidam ir īpaši saspringts."

Arī Jeļena Rubļevska priecājās, ka pateicoties "Hansabankas" izpratnei par olimpisko ciklu, viņa varēs brīvāk gatavoties svarīgajām sacensībām: "Savam sporta ekipējumam pievienošu visaugstākajām prasībām atbilstošu sporta apģērbu jāšanā, arī citas rezultāta sasniegšanai nepieciešamās lietas."

Savukārt Staņislavs Olijars norādīja, ka viss finansējums aiziešot treniņu nodrošināšanai.

Runājot par gatavošanos XXIX Olimpiādes spēlēm, kas notiks no 8. līdz 24.augustam Pekinā, Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers klātesošos informēja, ka: „pašlaik olimpiskās kvalifikācijas barjeru pārvarējuši 24 sportisti vieglatlētikā, peldēšanā, smaiļošanā un riteņbraukšanā. Veiksmīgu dalību kvalifikācijas sacensībās turpina arī modernās pieccīņas, svarcelšanas, džudo, BMX un citu sporta veidu pārstāvji.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskās komitejas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe - Vīksne

     [+] [-]

, 2008-02-28 12:50, pirms 16 gadiem
a ja Borodavko netiek uz OS?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-28 12:51, pirms 16 gadiem
patiikami!

  +5 [+] [-]

, 2008-02-28 12:56, pirms 16 gadiem
tarakans, 2008-02-28 12:50
tā ir Hansabankas izvēle, kurus atbalstīt. protams, papildus finansējums būtu vajadzīgs krietni vairāk sportistiem, bet labāk tomēr lai iedod 7 nekā nevienam.

  +2 [+] [-]

, 2008-02-28 13:08, pirms 16 gadiem
Tarakanam.
Strombergs labs, tas gan, bet pievers uzmanibu, ka vins brauc labak Eiropas chempii, savukart superkrosu trasees taadaas kaa Pekinaa, kur ir atshkirigi starta kalni un trases konfigurācija, Matisons ir krietni paraks, ko pierada arii uzvara Madrides superkrosaa paris nedelas atpakal. Lai veicas anyway...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja