Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gajevskis apdzen sešus konkurentus Eiropas čempionātā triatlona sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gajevskis apdzen sešus konkurentus Eiropas čempionātā triatlona sprintā
Artjoms Gajevskis. Foto: LTF

Jaunais Latvijas triatlonists Artjoms Gajevskis sestdien Kazaņā apsteidza sešus sportistus Eiropas čempionātā sprintā, sacensības noslēdzot 31. vietā. Tikmēr Daniela Leitāne dāmu sacensībās samierinājās ar priekšpēdējo, 23. pozīciju.

Vēl joprojām junioru vecumā esošais DTC "Jaunība" sportists Gajevskis pēc 750 metru peldēšanas distances no ūdenstilpnes iznāca 20. vietā, līderim zaudējot 19 sekundes, pēc tam 20 kilometru velo distancē viņš no labākā atpalika 39 sekundes, kamēr piecu kilometru skriešanā iepalika divas minūtes un 44 sekundes.

Par Eiropas sprinta čempiona titulu cīnījās briti Gordons Bensons un Semjuels Dikinsons, kurus finišā šķīra viena sekunde. Bensons distanci veica 52 minūtēs un trijās sekundēs, bronzu guvušo Rostislavu Pevcovu no Azerbaidžānas apsteidzot par 33 sekundēm.

Tikmēr Gajevskis atpalika trīs minūtes un 33 sekundes, kas deva 31. vietu starp 37 finišu sasniegušajiem sportistiem.

Dāmu grupā Dobeles kluba "Aquatics" sportistei Leitānei izvērtās ļoti neveiksmīgs distances sākums, jo jau peldēšanā viņa pusotru minūti atpalika no priekšpēdējās vietas. Pēc tam riteņbraukšanā Daniela gandrīz panāca Renātu Fuhu no Ungārijas, bet skriešanā viņu arī ļoti pārliecinoši apsteidza.

Par Eiropas čempioni kļuva šveiciete Julija Derona, kurai sekoja čehiete Petra Kurikova un Tamara Gomesa Garrido no Spānijas. Tikmēr Leitāne samierinājās ar 23. vietu, čempionei zaudējot gandrīz astoņas ar pusi minūtes.