Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētāji Grišāns un Ozols izcīna piekto vietu pasaules junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kanoe airētāji Grišāns un Ozols izcīna piekto vietu pasaules junioru čempionātā
Matīss Ozols (no kreisās) un Ansis Grišāns
Foto: Latvijas Kanoe federācija

Latvijas junioru vecuma kanoe airētāji Ansis Grišāns un Matīss Ozols piektdien Bulgārijā sasniedza izcīnīja piekto vietu pasaules junioru čempionāta olimpiskajā 1000 metru distancē.

Sportisti vispirms piektdien pasaules junioru un U23 čempionātā uzvarēja savā pusfināla braucienā, bet vēlāk finālā par nepilnu sekundi atpalika no bronzas pozīcijas. Pērn viņi šajā distancē uzvarēja B finālā, kas deva desmito pozīciju kopējā ieskaitē.

Citi Latvijas sportisti 1000 metros nespēja sasniegt A finālu. Tā U23 grupā smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde bija sestais pusfinālā un pēc tam palika pēdējā, devītajā, pozīcijā B finālā, gūstot 18. vietu summā, kamēr pērnā gada Eiropas junioru čempionāta bronzas ieguvējs kanoe Roberts Lagzdiņš šoreiz U23 grupā bija piektais pusfināla braucienā, bet vēlāk uzvarēja B finālā, tiekot pie desmitās vietas čempionātā.

Sestie pusfinālā un pēc tam arī B finālā bija junioru vecuma smaiļošanas divnieks Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis, kamēr piektais starp junioriem bija Aleksejs Ševcovs, vēlāk B finālā gūstot ceturto vietu, kas dod 13. pozīciju kopējā ieskaitē. Tāpat septīto vietu pusfinālā starp smaiļotājām U23 grupā ieņēma Sabīne Cirša, bet B finālā, palika astotajā pozīcijā, tiekot pie 17. vietas summā.

Vēl junioru smaiļotājs Egils Kalns pusfinālā finišēja sestais un kvalificējās C finālam. Tajā viņš finišēja astotais, kas kopējā ieskaitē deva 26. vietu, kamēr U23 grupas kanoe airētāja Jūlija Gutova ieņēma astoto vietu pusfinālā, netiekot tālāk.

Ansis Grišāns un Matīss Ozols

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja