Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks izcīna 6. vietu otrajā kvalifikācijā konkūrā Pasaules kausa finālā

Jānis Pārums

Neretnieks izcīna 6. vietu otrajā kvalifikācijā konkūrā Pasaules kausa finālā
Kristaps Neretnieks ar zirgu Conte Bellini

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ir izcīnījis tiesības piedalīties Pasaules kausa fināla Grand Prix konkūrā jeb šķēršļu pārvarēšanā. Pasaules kausa nozīmīgākajā maršrutā - Rolex FEI World Cup Grand Prix - piedalīsies 26 pasaules labākie jātnieki. Grand Prix maršruts notiks šo svētdien 28.aprīlī, plkst 15:00 pēc Latvijas laika.

Jau kopš ceturtdienas, 25.aprīļa, ar satraucošiem panākumiem Kristaps krāja punktus, lai ierindotos starp tiem 26 pasaules jātniekiem, kuriem būs tas gods pretendēt uz Grand Prix.

Ceturtdien, 25.aprīlī, pirmajā Pasaules kausa kvalifikācijas maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm Kristaps Neretnieks ar zirgu Continue ierindojās 37. vietā. Taču, otrajā kvalifikācijas maršrutā ar šķēršļu augstumu 160 cm jātnieks uzrādīja lielisku sniegumu ar zirgu Conte Bellini – pamatmaršruts tika veikts bez soda punktiem, tas ir, bez gāztiem šķēršļiem un iekļaujoties laika normā, tādejādi izcīnot tiesības piedalīties pārlekšanā. Kopā šajā maršrutā piedalījās 38 dalībnieki, bet tiesīgi piedalīties pārlekšanā bija 15 sportiskie pāri, jeb jātnieki ar zirgiem. Arī pārlekšanas maršrutu Kristaps veica bez soda punktiem un ierindojās augstajā sestajā vietā. Tas nozīmē, ka Latvijas jātnieks ir izcīnījis vietu starp Pasaules kausa konkūrā Grand Prix maršruta dalībniekiem. Šim maršrutam kvalificējas 26 visvairāk kvalifikācijas punktus sakrājušie pasaules jātnieki, starp kuriem Kristaps kopvērtējumā šobrīd ierindojas 20. vietā.

Turklāt, piektdien, 26.aprīlī, Kristaps ar zirgu Caramsin uzrādīja lielisku rezultātu 150 cm maršrutā ar pārlekšanu. Sportiskajam pārim – Kristapam ar Caramsin - izdevās maršrutu veikt bez soda punktiem, kas ļāva pārlekšanā izcīnīt 7.vietu. Savukārt 140 cm augstajā maršrutā Kristaps ar zirgu Continue ieguva godalgoto trešo vietu! Šajā maršrutā piedalījās 15 dalībnieki, no kuriem tikai seši to veica bez soda punktiem. Kaut gan minētajos maršrutos netiek vākti punkti Pasaules kausa kvalifikācijai, sportistam un viņa zirgiem tā ir laba iespēja uzkrāt pieredzi, parādīt savu veikumu augstas klases sacensībās un iegūt vērtīgas balvas.

Jautāts par to, kā jūtas uzrādot tik augstu rezultātu starp pasaules pašiem spēcīgākajiem konkurentiem un izcīnot tiesības piedalīties Grand Prix, Kristaps ar smaidu sejā atbild ļoti īsi: “Man šodien bija viens mērķis – izlekt tīri, lai varētu lekt arī svētdien. To arī izdarījām!”

Jāpiemin, ka jāšanas sportā vienlīdz svarīgi ir ne tikai sportista prasmes, bet arī zirga ar, ko startē jātnieks, veikums. Kristaps Pasules kausā sartē ar trīs zirgiem – Caramsin, Continue un Conte Bellini. Galveno Grand Prix maršrutu Kristaps veiks ar talantīgo un perspektīvo zirgu Conte Bellini.

Pasaules kausa konkūrā galvenais Grand Prix maršruts notiks šo svētdien, 28.aprīlī, plkst 15:00 pēc Latvijas laika, on-line rezultātiem var sekot līdzi: Results of Gothenburg Horse Show

Informāciju sagatavoja:
Zane Ģīle, Jauno jātnieku skola

     [+] [-]

, 2013-04-27 18:12, pirms 11 gadiem
Epic win. Interesanti, cik lasiitaaju kaut aptuveni nojaush, ko shis panaakums noziimee pasaules sporta kontekstaa vai cik cilveeku pirmo reizi muuzhaa ieraudziija vaardu "Latvija". Shis tomeer nav ne skeletons, ne hokejs, ne eiroviizija.