Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās
Finālisti Pieaugušo grupā. Foto: LSDF

Pagājušajās brīvdienās Olimpiskajā sporta centrā Rīgā norisinājās Latvijas čempionāts Latīņamerikas deju programmā. Čempioni tika noskaidroti sešās vecuma grupās, sākot ar bērnu grupas dejotājiem un beidzot ar pieaugušajiem un senioriem. Pavisam kopā valsts čempionātā startēja 114 deju pāri.

Uz pašu interesantāko vakara daļu, kad savas sacensības uzsāka pieaugušo grupa, bet jaunieši un juniori II turpināja ar pusfinālu un finālu, Olimpiskā sporta centra „Rīga” zāle bija pilna. Sacensības organizēja Latvijas Sporta deju federācija un Deju studija „ORO”, kuras vadītājs ir Ojārs Bācis. Pēc sacensību galvenā atbalstītāja Rīgas domes pārstāves, Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas, Eiženijas Aldermanes atklāšanas runas sacensības varēja sākties. Latvijas čempionātu tiesāt bija uzaicināti tiesneši no Somijas, Austrijas, Polijas, Zviedrijas, Čehijas, Itālijas un Spānijas. Visprestižākajā grupā – pieaugušo grupā (1978.g.-1993.g.) – uz uzvaru reāli pretendēja trīs pāri. Tā kā pēdējā mēneša laikā dažādās sacensībās viņi bija viens otru pārspējuši, tad interese par uzvarētāju bija liela. Vadošie pāri rādīja lielisku sniegumu, priecējot skatītājus un deju interesentus. Beigās visi trīs galvenie pretendenti, kas pārstāv deju klubu „Vecrīga”, arī sadalīja godalgotās vietas, sarindojoties tieši tādā pašā secībā kā pērn. Lielāko tiesnešu atzinību izpelnījās pagājušā gada uzvarētāji un arī Eiropas kausa trešās vietas ieguvēji Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo, izcīnot uzvaras visās dejās. Savstarpējā cīņā par otro vietu vairākkārtējais valsts čempions Jevgēņijs Suvorovs, kas pēdējo pusotru gadu dejo ar igaunieti Tinu Bazokinu, trijās no piecām dejām bija pārāki par Martu Smolko un Viktoriju Puhoviku.

Arī jauniešu grupā (16-18.g.) kaislības „sita augstu vilni” un vairāku pāru sniegums bija līdzvērtīgs, ka pat pagājušā gada čempionam Artūram Freimanim nācās palikt piektajā vietā. Iegūstot pirmās vietas visās dejās, par uzvarētājiem kļuva Karols Junelis un Natālija Scipuļska (Natālija ir poliete – aut. piez.) no deju kluba „Dzintars”, bet otro vietu ieguva viņu kluba biedri Krists Čiapass un Anna Andreičuka. Ja Standartdeju čempionātā janvārī otrā vieta viņiem gandarījumu nedeva, tad šogad Latīņamerikas dejās atkal izcīnītā sudraba medaļa šādā stiprā konkurencē Kristam un Annai uzskatāma par ļoti labu panākumu. Otro gadu pēc kārtas ar trešo vietu jāsamierinās „Daugava” dejotājiem Valteram Frickausam un Līvai Orleānei, kuri bija labākie no Latvijas jauniešu pāriem pirms nedēļas notikušajās Dānijas atklātajās sacensībās un arī decembra beigās „Grand Prix Latvia”. Viņi tikai par vienu punktu bija priekšā ceturtās vietas ieguvējiem, pagājušā gada Pasaules čempionāta finālistiem Junioru II grupā, Natanam Katkovskim un Jeļizavetai Manijai.

Junioriem II (14-15.g.) uzvarēja Kārlis Didrihsons un Elīna Kalvāne no „Vecrīga”, aiz sevis atstājot kluba biedrus Robertu Bērziņu un Megiju Morīti un „Dzintars” dejotājus Evertu Gulbi un Gundu Zabrausku. Junioru I grupā (12-13.g.) uzvarēja „Vecrīga” dejotāji Dmitrijs Gruzdevs un Luīze Kaščejeva, Bērnu grupā jau trešo gadu pēc kārtas nepārspēti palika Kristers Šmits un Melissa Bessonova („Klasika”), bet pašā vecākajā senioru grupā atkal uzvaru svinēja Romualdas Jokšas un Ilona Jokša. Dalībniekiem tika pasniegtas ne tikai medaļas, kausi un diplomi, bet arī balvas no sacensību atbalstītājiem – A/S „Latvijas balzāms”, A/S „Aldaris”, „Egmont Latvija”, Z/S„Rūķīšu tēja”, „Augļu serviss”, Z/S „Veckūkuri”, „Carrington Hall & Hamburg law office”, viesnīca "Radi un draugi".

Latvijas čempionāts 10 deju programmā (Standartdejas+Latīņamerikas dejas) notiks 17.martā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā.

Detalizētāki rezultāti: :: LSDF Web ::

     [+] [-]

, 2012-02-29 10:25, pirms 12 gadiem
Pieaugušajos plus mīnus tā arī varēja būt. Trīs favorītpāri arī sadalīja vietas pēc ierastākā reitinga. Jauniešos, tur gan savāds sadalījums. Divi pāŗi gan bija priecīgi par to (1.v. un 2.v.), bet pārējiem vilšanās. Bet tā žūrija lēma (cik nu daži kompetenti, tas cits jautājums).

  +3 [+] [-]

, 2012-02-29 13:54, pirms 12 gadiem
Ceru, ka sportacentra būs biežāk raksti par sporta dejām... Jāsaka godīgi, Latvijā sporta dejās ir ļoti labs līmenis...