Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ģimenes aicina pieteikt dalību Latvijas Ģimeņu Sporta festivālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

2008. gada 6.decembrī plkst.12:00 Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, notiks bezmaksas Latvijas Ģimeņu Sporta noslēguma festivāls, kuru organizēs Latvijas Tautas Sporta Asociācija (LTSA) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Latvijas Ģimeņu Sporta festivālu atbalsta un piedalīties aicina šogad Pekinā notikušo Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Māris Štrombergs, sudraba medaļas ieguvējs Ainārs Kovals un bronzas medaļas ieguvējs Viktors Ščerbatihs.

''Šī pasākuma mērķis ir veidot ģimenisku tradīciju kopīgi sportot un aktīvi atpūsties, izkopt sportošanas prieku, kas ir vērsts uz kopīgu laika pavadīšanu veselīgi. Šogad esam organizējuši piecus Latvijas Ģimeņu Sporta festivālus dažādās Latvijas pilsētās: Kuldīgā, Rēzeknē, Lielvārdē, Ventspilī un Cēsīs un esam saņēmuši ļoti pozitīvas atsauksmes un emocijas no visām tām ģimenēm, kuras ir piedalījušas mūsu rīkotājos Sporta festivālos, kas liek mums strādāt tālāk ar vēl lielāku entuziasmu'' informē LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova.

Festivālā plānotas dažādas komandu fiziskās aktivitātes, tai skaitā ģimenes stafetes un apļa spēles ar skriešanas, lēkšanas u.c. elementiem, kā arī individuālās atrakcijas un veidi: peldēšana, konkursi u.c. ''Stafešu un spēļu distanču garumus un konkrētās disciplīnas, netiks atklātas līdz pat 6.decembrim, lai visām ģimenēm, kuras sapulcēsies Olimpiskajā sporta centrā būtu vienādas iespējas,'' stāsta Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova.

Ģimenes tiks sadalītas apakšgrupās, atkarībā no bērnu vecuma, kā arī no cilvēku skaita ģimenē. Izvērtējot cilvēku skaitu ģimenēs un iepriekš apspriežoties ar tiesnešiem, tās var izvēlēties sev atbilstošāko apakšgrupu, kurā piedalīties.

Bērniem vecumā līdz 5 gadiem tiks organizēta speciāli sagatavota programma.

Vienlaicīgi ar sporta sacensībām un stafetēm notiks arī vairāki izklaides pasākumi, tai skaitā uzstāsies cirka mākslinieki, kā arī ģimenes varēs saņemt informāciju par veselīgu uzturu un dzīvesveidu.

Visām ģimenēm, kas vēlas piedalīties festivālā līdz 5.decembrim nepieciešams aizpildīt un iesniegt pieteikumu, kas atrodams mājaslapā sportsvisiem.lv Plašāk par Latvijas Ģimeņu Sporta festivāla Nolikumu, apakšgrupām u.c. var lasīt sportsvisiem.lv, kā arī rakstot jautājumus uz LTSA e-pastu: ltsa@riga.lv, vai zvanot pa telefonu: 67226215, 29412801.

Raksts veidots pēc Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļas informācijas.