Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda izcīna 4. vietu Eiropas čempionātā skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Latvijas komanda izcīna 4. vietu Eiropas čempionātā skrituļslalomā
Latvijas komanda Eiropas čempionātā

Aizvadītajā nedēļā Spānijas pilsētā Gijonā norisinājās 2021. gada Eiropas čempionāts skrituļslalomā. Komandu sacensībās Latvijas komandai izdevās izcīnīt ceturto vietu, kamēr individuāli labāko rezultātu sasniedza Dāvis Zvejnieks, kuram astotā vieta slalomā.

Latvijas komanda uz skrituļslaloma sezonas noslēdzošajām sacensībām devās ar mazpieredzējušu sastāvu – vienīgi Dāvis Zvejnieks iepriekš bija startējis Eiropas čempionātā.

Komandu sacensībā Latvijas komandā startēja Dāvis un Jurģis Zvejnieki, kā arī Kristiāna Hartmane un Frīda Saļņikova. Latvijas komanda kopsummā uzrādīja laiku 3 minūtes un 8,97 sekundes, kas ļāva sasniegt ceturto pozīciju. Uzvaru izcīnīja galvenie favorīti Vācija, bet uz goda pjedestāla kāpa arī Spānijas un Slovākijas komandas.

Individuālajos startos gan milzu slaloma, gan slaloma disciplīnās Dāvis Zvejnieks tika pie divām astotajām vietām. Kā Dāvis pats pēc sacensībām atzina, viņš ar Eiropas čempionātu kopumā ir apmierināts, tomēr no sevis bija gaidījis mazliet labāku sniegumu.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja arī vairāki latvieši jauniešu grupās – slalomā Georgs Šmalcs izcīnīja trešo vietu, piektais palika Jurģis Zvejnieks, septītais bija Rihards Allens, bet meitenēm pirmo desmitnieku noslēdza Kristiāna Hartmane.

Tikmēr milzu slalomā Šmalcam uzvara, bet Jurģim Zvejniekam ceturtā vieta, no pjedestāla atpaliekot vien par 0,14 sekundēm. Astotā vieta Allenam, savukārt starp meitenēm vēlreiz labāko rezultātu sasniedza Hartmane – viņai 11. vieta