Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK uzvarējusī futboliste Loida: "Sievietes varētu spēlēt NFL"

Juris Miņins
Juris Miņins

PK uzvarējusī futboliste Loida: "Sievietes varētu spēlēt NFL"
Kārlija Loida
Foto: AP/Scanpix

ASV futbola izlases spēlētāja Kārlija Loida, kas savas izlases sastāvā uzvarēja 2019. gada Pasaules kausā, ir izteikusies, ka, viņasprāt, sievietes varētu spēlēt Nacionālajā futbola līgā, kikera pozīcijā.

ASV sieviešu futbola izlases spēlētāja Kārlija Loida, kas 2019. gadā pie savas jau tā iespaidīgās sportisko sasniegumu kolekcijas pievienoja arī otro Pasaules kausa uzvarētājas titulu, nesen apmeklēja Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Filadelfijas "Eagles" treniņnometni (tika aizvadīts koptreniņš ar Baltimoras "Ravens"), kuras laikā izmantoja arī iespēju patrenēties amerikāņu futbola bumbas sitienos pa NFL vārtiem. Jāsaka, ka Loidai, kas 2019. gada PK finālturnīrā guva trīs vārtus, tas izdevās visai labi un viņa spēja realizēt pat 55 jardus tālu sitienu.

Vienā no intervijām, ko Loida sniedza pēc šiem treniņiem, titulētā futboliste visnotaļ optimistiski izteicās gan par to, ka sievietes varētu spēlēt NFL: "Jā, sievietes varētu spēlēt kikeru pozīcijā. Es tagad smejos, protams, taču, jo vairāk es par to domāju, jo mazāk argumentus "pret" varu tam atrast. Protams, ka tas viss ir treniņu un pieredzes jautājums, taču es pati realizēju 55 jardu sitienu un biju tuvu, lai arī 57 jardu brīvsitiens būtu vārtos, taču aizsitu to garām. Distance bija pietiekoša. Man vajadzētu piestrādāt pie kāju darbības un mazliet vairāk patrenēties un, domāju, ka lielu problēmu nebūtu. Jebkurā gadījumā, sievietes spēlēšana NFL būtu grandiozs notikums sportā."

Jāpiebilst, ka tāpat Loida atzina, ka pēc viņas 55 jardus tālā veiksmīgā sitiena, vairākas NFL komandas ar viņu kontaktējās, lai uzaicinātu viņu uz treniņu.

NFL rekords spēles laikā realizētā brīvsitiena attāluma ziņā ir 64 jardi, ko veica Denveras "Broncos" pārstāvis Mets Preiters, bet kopumā 20 kikeriem ir izdevies sasniegt 60 jardu atzīmi. Savukārt visvairāk šādu 60+ jardu sitienu ir poļi futbolistam Sebastjanam Janikovskim.

Kikeris amerikāņu futbolā ir spēlētājs, kurš atbild par sitieniem pa vārtiem brīvsitienu (field goal – ang.val.) un papildpunktu (extra point – ang.val.) sitienu izspēlēs, kā arī ievada bumbu spēlē no sākuma sitiena pozīcijas (kickoff – ang.val.). Esot speciālo komandu dalībnieks, tas laukumā parādās tikai šajos gadījumos un viņa iesaiste fiziskās divcīņās ir minimāla.

Neskatoties uz limitēto spēles laiku, labākie šīs pozīcijas spēlētāji tiek vērtēti ļoti augstu, tāpēc nav nekāds brīnums, ka to atalgojums par sezonu tuvojas pat piecu miljonu ASV dolāru robežai. Šosezon apaksātākais kikeris būs Grīnbejas "Packers" pārstāvošais Meisons Krosbijs.

Atgriežoties pie Kārlijas Loidas, viņa ir viena no titulētākajām pasaules futbolistēm, jo starp visiem viņai piešķirtajiem apbalvojumiem var izcelt divus PK zeltus, 2015. un 2016. gadu labākās futbolistes atzinību FIFA versijā, kā arī divas olimpisko spēļu zelta medaļas (2008. un 2012. gados).

Kārlijas Loidas treniņš ar Filadelfijas "Eagles" un Baltimoras "Ravens" komandām

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/