Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies 2. Cēsu velomaratons

Jānis Pārums

Noslēdzies 2. Cēsu velomaratons
Sacensību organizatoru foto

23. augustā pašā Cēsu pilsētas centrā bija vērojama īpaša rosība, jo šajā dienā notika 2. Cēsu velomaratons, kas šajā reizē pulcēja vairāk kā 630 braukt gribētājus, informē sacensību organizatori.

Tāpat kā pirmajā reizē pirms gada, arī šoreiz dalībniekiem tika piedāvātas divas distances - Cēsu velomaratona distance ~ 50 km garumā, kurā tika noteikti absolūtie uzvarētāji, uzvarētāji atsevišķās vecuma grupās, kā arī tika noteikti Cēsu rajona čempioni un godalgoto vietu ieguvēji visās vecuma grupās. Jauniešiem un t.s. hobija braucējiem tika piedāvāta distance 20 km garumā.

Bet pirms tam jau norisinājās ļoti spraigas bērnu sacensības turpat pilsētas stadionā 3 vecuma grupās, kurās kopumā piedalījās turpat 100 jaunie censoņi, kuri pierādīja savu varēšanu.

Kamēr sportisti distancē cīnījās, tikmēr stadionā rosība nenorima ne mirkli, jo ar atbalstītāju gādību sarūpētajā skatuvē visu dienu pasākuma dalībniekus priecēja dažādas mūziķu grupas. Tāpat kā pērn, arī šogad katrs varēja izmēģināt savu veiklību un veiksmi dažādās organizatoru un atbalstītāju izveidotajās atrakcijās – pašiem veiksmīgākajiem protams balvas.

Šādai rosībai turpinoties pavisam drīz stadionā parādījās un finišēja pirmais jauniešu grupas braucējs – cēsinieks Emīls Bergs. Drīz pēc tam finišā sāka parādīties arī pārējie Draudzīgā brauciena dalībnieki, starp kuriem acīgākie noteikti ievēroja arī pašu Cēsu domes izpilddirektoru Jāni Rozenbergu, kurš arī pats ir aktīva dzīvesveida piekritējs.

Vēl laiciņš un finišā atskan informatora saucieni, ka stadionam strauji tuvojas maratona distances līderis, viens no Latvijas spēcīgākajiem kalnu riteņbraucējiem, Raivis Zīmelis (Trek Philips Metalekss) . Raivja pārsvars izrādījās ļoti pārliecinošs – četras ar pusi minūtes pār tuvākajiem sekotājiem Jāni Rezinu no Smiltenes un Ervīnu Smoļinu no Rīgas rajona.

Dāmu konkurencē , kā jau tika prognozēts, sāncensēm nekādas cerības uz uzvaru neatstāja Latvijas spēcīgākā braucēja Ivanda Eiduka, kura šogad pārstāv Latvijas profesionālo riteņbraukšanas komandu "Rietumu banka-Rīga".

Kā atzina daudzi dalībnieki, tad trase, neskatoties uz daudzajām dubļu peļķēm, ko sagādāja ilgstošās lietavas, bija gana interesanta un nelika vilties.

Visi sacensību rezultāti pieejami šeit

Informāciju sagatavoja:
Imants Nikolajevs

     [+] [-]

, 2008-08-26 17:45, pirms 16 gadiem
Trase tiešām bija interesanta.
Bija labi.