Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas delegācija ar medaļām atgriežas no Eiropas strādājošo vasaras sporta spēlēm

Andrejs Siliņš

Latvijas delegācija ar medaļām atgriežas no Eiropas strādājošo vasaras sporta spēlēm
Foto: Latvijas Tautas sporta asociācija

Latvijas delegācija no Eiropas XIX strādājošo vasaras sporta spēlēm, kuras notika Prāgā (Čehijā), atgriezusies ar vairākām gūtām uzvarām, medaļām un gandarījumu par spraigās cīņās aizvadīto laiku, kas vainagojies ar panākumiem.

Kopumā Latviju Prāgā pārstāvēja 170 dalībnieku liela delegācija un mūsu strādājošie sportisti piedalījās vairākos sporta veidos dažādās vecuma grupās - volejbolā, pludmales volejbolā, basketbolā, petankā, tenisā, futbolā, šaušanā.

Latvijas dalībnieki pavisam izcīnīja 12 godalgotas vietas: mūsu sportistu guvums ir 6 zelta medaļas, 3 sudraba medaļas un 3 bronzas medaļas.

Šogad Latvijas komandas triumfēja volejbola jaukto komandu konkurencē, ieņemot visas vietas uz turnīra goda pjedestāla: 1.vietu izcīnīja komanda „LDz Daugavpils EI-2”, 2.vietu – komanda „Smiltene”, 3.vietu – komanda „Talsi”.

Zelta medaļas, diplomus un kausus par izcīnīto 1.vietu saņēma sekojošas komandas: Jelgava LLU - volejbolā sievietēm pēc 40 gadu vecuma, LDz Cargo - volejbolā sievietēm līdz 40 gadu vecumam, Filkuls - pludmales volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma, SIA “Kurzemes Dabas Fondi” - pludmales volejbolā vīriešiem līdz 40 gadu vecumam, AS “Baltijas Tranzīta serviss” - basketbolā vīriešiem līdz 40 gadu vecumam.

Sudraba medaļas, diplomus un kausus par izcīnīto 2.vietu saņēma komanda „Lanos” pludmales volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma un komanda „Lubāna” volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma.

Bronzas medaļas, diplomus un kausus par izcīnīto 3.vietu no Prāgas pārveda komanda „Irši” volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma un komanda „Tukums” basketbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma.

Veiksmīgi nostartēja arī citas Latvijas komandas: „Ventspils naftas termināls F1” izcīnīja 4.vietu futbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma, „Ventspils naftas termināls F2” 22 komandu konkurencē izcīnīja 8.vietu futbolā vīriešiem līdz 40 gadu vecumam. Komanda „LDz SK Lokomotive”sīvā 24 vīriešu komandu konkurencē basketbolā izcīnīja 6.vietu.

Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova stāsta, ka "Eiropas strādājošo sporta spēles kļūst pielīdzināmas strādājošo olimpiskajām spēlēm - tās pulcina arvien lielāku skaitu dalībnieku no arvien vairāk valstīm, un šogad dalībnieku skaits ir lielākais pēdējo 20 gadu laikā.”

Eiropas strādājošo sporta spēlēs kopumā piedalījās ap 7200 dalībnieku no 26 valstīm un šo sporta spēļu ietvaros notika sacensības 21 sporta veidā gan sievietēm, gan vīriešiem dažādās vecuma grupās.

Eiropas Strādājošo sporta spēles jau 19. reizi organizēja Eiropas Strādājošo Sporta Federācija (EFCS). Tās tiek organizētas katru otro gadu jau vairāk kā 30 gadu garumā un ir kļuvušas par galvenajām Eiropas amatieru sacensībām. Latvijas Tautas sporta asociācija Eiropas Strādājošo vasaras sporta spēlēs ar labiem panākumiem piedalās no 1993. gada, un mūsu komandas daudzkārt ieguvušas ievērojamu skaitu medaļu.

Nākošās Eiropas strādājošo vasaras spēles notiks 2015.gada jūnijā Itālijas pilsētā Riccione.

Godalgoto komandu rezultāti Eiropas XIX strādājošo vasaras sporta spēlēs:

Volejbolā jauktajām komandām Latvijas komandas ieņēma visas godalgotās vietas:

1.vieta LDz Daugavpils EI-2
2.vieta Smiltene
3.vieta Talsi
1.vietu, zelta medaļas, kausus un diplomus saņēma:

Volejbolā sievietēm pēc 40 gadu vecuma

1.vieta Jelgava LLU

Volejbolā sievietēm līdz 40 gadu vecumam

1.vieta LDz Cargo

Pludmales volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma

1.vieta Filkuls

Pludmales volejbolā vīriešiem līdz 40 gadu vecumam

1.vieta SIA “Kurzemes Dabas Fondi”

Basketbolā vīriešiem līdz 40 gadu vecumam

1.vieta AS “Baltijas Tranzīta serviss”
2.vietu, sudraba medaļas, kausus un diplomus saņēma:

Volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma

2.vieta Lubāna

Pludmales volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma

2.vieta Lanos
3.vietu izcīnīja, bronzas medaļas, kausus un diplomus saņēma:

Volejbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma

3.vieta IRŠI

Basketbolā vīriešiem pēc 40 gadu vecuma

3.vieta Tukums

Informāciju sagatavoja
Latvijas Tautas sporta asociācija