Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrošanā uz baļķa Vihrovai astotā vieta Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrošanā uz baļķa Vihrovai astotā vieta Eiropas čempionātā
Elīna Vihrova. Foto: Igors Vihrovs, IGYM Latvia

Šveices pilsētā Bāzelē noslēdzies Eiropas čempionāts sporta vingrošanā. Latvijas labākā vingrotāja Elīna Vihrova svētdien ieguva astoto vietu vingrošanā uz baļķa, bet pirms tam atbalsta lēcienā ierindojās 11. pozīcijā.

Atgādinām, ka pērnā gada Eiropas čempionātā Vihrova iekļuva trijos finālos.

2021. gada Eiropas čempionāta baļķa kvalifikācijā 100 vingrotāju konkurencē mūsējā nopelnīja 13.233 punktus, un septītais labākais rezultāts deva ceļazīmi uz fināla astoņnieku. Sacensību pēdējā dienā Elīna Vihrova startēja finālā uz baļķa, šoreiz sakrāja tikai 11.200 punktus un finišēja astotā. Pirmo vietu izcīnīja Francijas pārstāve Melānija De Jesusa Dos Santosa (13.900), sudrabu izcīnīja nīderlandiete Sanna Veversa (13.866), bet uz trešā pakāpiena nokļuva ukrainiete Anastasija Bačinska (13.333).

Kā jau ziņots, Vihrovai salīdzinoši labs rezultāts padevās arī atbalsta atbalsta lēciena kvalifikācijā - 13.433 punkti un 11. vieta, savukārt daudzcīņas finālā mūsu sportiste finišēja 23. pozīcijā. Elīnas treneris un tēvs ir Igors Vihrovs - 2000. gada olimpiskais čempions brīvajās kustībās.

Kvalifikācijas mačos Latviju pārstāvēja arī Anna Ločmele, Arina Oļenova un Marija Ribaļčenko, taču nepietuvojās finālsacensībām.

Izmantotie resursi:
europeangymnastics.com
basel2021.com