Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotāja Vihrova kvalificējas trijiem fināliem Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrotāja Vihrova kvalificējas trijiem fināliem Eiropas čempionātā
Elīna Vihrova un Igors Vihrovs. Foto: IGYM Latvia

Turcijas dienvidu pilsētā Mersinā sācies Eiropas čempionāts sporta vingrošanā sievietēm. Latvijas labākā vingrotāja Elīna Vihrova iekļuvusi trijos finālos.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šajās sacensībās nepiedalās vairākas spēcīgas izlases, līdz ar to sportistēm ir lielākas iespējas izcelties. Lai attiecīgajā disciplīnā kvalificētos finālam, bija jātiek astoņniekā (turklāt jāņem vērā, ka attiecīgajās finālsacensībās valsti var pārstāvēt ne vairāk kā divas sportistes).

Kvalifikācijas sacensībās vingrošanā uz baļķa Elīna Vihrova uzrādīja 12.733 un kā ceturtā labākā iekļuva finālā, atbalsta lēcienā sanāca 13.383 un septītā vieta, savukārt vingrošanā uz stieņiem sakrāja 12.500 punktus un ierindojās astotajā pozīcijā. Vihrova tradicionāli ir spēcīga arī brīvajās kustībās, taču šoreiz mūsu līdere izgāzās (32. vieta) - nekas traks, jo trijās citās disciplīnās viņa iekļuva finālos.

Eiropas čempionāta kvalifikācijā piedalījās vēl trīs sportistes no Latvijas - Anna Ločmele, Zane Petrova un Arīna Oļenova. Viņām neizdevās pietuvoties labākajām. Šodien notiek kvalifikācija junioru ieskaitē, rīt būs komandu finālsacensības, bet 20. decembrī risināsies junioru un pieaugušo fināli, kur Vihrova startēs no plkst. 14.00.

Kā jau ziņots, 2019. gada Eiropas spēļu daudzcīņā Elīna Vihrova izcīnīja 16. vietu, kaut gan pēc divām disciplīnām atradās trešajā pozīcijā.

Elīnas treneris un tēvs ir Igors Vihrovs - 2000. gada olimpiskais čempions brīvajās kustībās.

Izmantotie resursi:
europeangymnastics.com

  +2 [+] [-]

, 2020-12-18 15:47, pirms 3 gadiem
Malacis!
Kur rādīs?

     [+] [-]

, 2020-12-18 17:14, pirms 3 gadiem
kapēc tās 3 izgāzās?!