Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Raketlona Federācijas kausa 1.posmā uzvar Uldis Dzirkalis

22.aprīlī tika noskaidroti Latvijas Raketlona federācijas (LRF) kausa 1.posma uzvarētāji. Pavisam kopā kausa izcīņā piedalījās 25 spēlētāji. Vīriešu A grupā uzvarēja Uldis Dzirkalis, B grupā – Ivans Kuzovenkovs, dāmu grupā – Jūlija Koroļova, junioriem stiprākais Uga Puikevics, bet veterānu konkurencē – Gunārs Dzelme.

Mači klusā svētdienas pēcpusdienā norisinājās tenisa kluba ENRI telpās Stirnu ielā. Sacensības tika organizētas piecās grupās: kungu A un B, dāmu, veterānu un junioru kategorijās. Spēlētāju vidū bija vairāki ranga līderi: Uldis Dzirkalis, Andris Keisels, Artūrs Zaicevs, Jūlija Koroļova, Viktorija Smirnova, u.c.

Kungu A grupā sacentās pavisam 8 dalībnieki. Ceļā uz finālu U.Dzirkalis apspēlēja Viesturu Bajāru ar rezultātu 21-2; 10-21; 21-9; 2-2, un pēc tam – Robertu Guļānu ar 21-11; 8-21; 21-14; 18-18. Otru vietu finālā izcīnīja A.Zaicevs, kurš vispirms uzveica Kristapu Sarmu ar 16-21; 21-11; 21-11; 7-4, bet vēlāk ļoti pārliecinoši, neizspēlējot tenisu, uzvarēja Andri Keiselu ar 21-11; 21-6; 21-8. Finālā pārāks tomēr izrādījās U.Dzirkalis un sīvā cīņā uzveica A.Zaicevu ar rezultātu 21-5; 12-21; 16-21; 20-18. Ne mazāk sīvā cīņā trešo godpilno vietu izcīnīja R.Guļāns, kuram piekāpās A.Keisels.

Sieviešu konkurencē par uzvarētājas titulu cīnījās četras dalībnieces: Sanita Vīlistere, kura ieņem 2.vietu LRF reitingā, Jūlija Koroļova, kas LRF reitingā atrodas 3.vietā, Viktorija Smirnova – 1.vietā rangā, un Dzintra Dzelde, kura šobrīd ieņem 8.vietu LRF reitingā. Spēcīgākā no visām dāmām ar trīs pārliecinošām uzvarām izrādījās J.Koroļova, 2.vietā atstājot S. Vīlisteri ar divām uzvarām, bet 3.vietā palika V.Smirnova.

Kungu B grupā 8 spēlētāju konkurencē uzvaru svinēja Ivans Kuzovenkovs, finālā uzveicot Aināru Zepu ar rezultātu 24-22; 21-6; 16-21; 10-0, kurš attiecīgi palika 2.vietā. Par 3.vietas ieguvēju kļuva Jānis Jenzis, kuram piekāpās Valdis Strupčenko.

Veterānu kategorijā par uzvarētāju kļuva Gunārs Dzelme, kurš visas spēles uzvarēja, neizspēlējot tenisu, aiz viņa 2.vietā palika Aleksandrs Jegorovs, bet 3.vieta – Ventim Puikevicam. Junioriem spēcīgākais bija Uga Puikevics.
Pēc pēdējās informācijas federācijas mājas lapā LRF kausa izcīņas 2.posms tiek plānots šī gada rudenī, iespējams septembrī, bet 3.posms – novembra beigās.

Tā kā šogad raketlonam ir piešķirts valsts budžeta finansējums, federācija ar Latvijas raketlona komandu plāno un gatavojas dalībai Pasaules komandu čempionātā, kas norisināsies jūlijā Bulgārijā.

Pašmāju līderi ieņem cienīgas vietas arī pasaules raketlona reitingā, tā piemēram, U.Dzirkalis šobrīd ierindojies 56.vietā vīriešu vienspēļu grupā, Sanitai Vīlisterei 17.vieta, Viktorijai Smirnovai 23.vieta, bet Jūlijai Koroļovai 71.vieta sieviešu vienspēļu grupā. Latvijas raketlonisti aktīvi piedalās starptautiskajos mačos, jo īpaši aktīvi piedalās mūsu dāmas, kuras pagājušā gadā spēlējušas dažādos turnīros Zviedrijā, Čehijā, Austrijā, komandu čempionātā, u.c. mačos.

Maija sākumā Latvijas raketlona līderis – U.Dzirkalis dosies uz Ungāriju, lai piedalītos IWT Hungarian Open sacensībās vīriešu elites A grupā, kā arī pārī ar Zigmāru Puikevicu (6.vieta LRF reitingā) spēlēs vīriešu amatieru dubultspēlēs B grupā. Arī Z.Puikevics šajā turnīrā startēs individuāli vīriešu amatieru C grupā un senioru 45+ vecuma grupā.

Izmantotie resursi: http://www.racketlon.lv, http://www.resultreporter.com.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-26 09:39, pirms 12 gadiem
Vairaki sporta veidi kopā!

     [+] [-]

, 2012-04-26 09:47, pirms 12 gadiem
Bobijs Varenais Šāvējs rakstīja: tas ir tas pats badmintons?
tas ir 4 sporta veidi, kas saistiti ar raketem: teniss, galda tennis, badmintons un skvoshs