Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien sākas "Red Bull Air Race" sezona

Jānis Pārums

Sestdien sākas "Red Bull Air Race" sezona
Foto: Red Bull Photofiles

Sestdien ar sacensībām Abū Dabī stratēs jau sestā "Red Bull Air Race" sezona, kas norisināsies no 27. marta līdz 6. septembrim.

Organizatori uzskata, ka jaunā "Red Bull Air Race" sezona varētu izvērsties aizraujoša kā pagājušā, kad līdz pēdējam brīdim nevarēja zināt, vai par čempionu kļūs austrietis Hanns Ārks vai brits Pols Bonoms.

Čempiona tituls tika Bonomam, tāpat kā ātrākais treniņu laiks šonedēļ oficiālajos treniņos pirms jaunās sezonas, kas sāksies sestdien, 27. martā, Abu Dabī. Toties 2008. gada čempionam Ārčam jau kabatā iekritis viens ieskaites punkts, ko viņš ieguva, uzstādot ātrāko laiku piektdienas kvalifikācijā.

Kvalifikācijas sacensībās Bonoms par katru cenu centās apsteigt Ārka rezultātu, taču sava lidojuma beigās aizskāra gaisa vārtus (par to iegūstot soda sekundes) un finišēja trešais. Lielbritānijas pilots Naidžels Lembs ierindojās otrais, bet ceturtajā vietā palika austrālietis mets Hols.

"Red Bull Air Race" pirmo posmu Latvijā tiešajā translācijā varēs redzēt redbullairrace.com un "Viasat Sport Baltic" kanālā plkst. 17.00 pēc Latvijas laika.

Par Red Bull Air Race

Sestā "Red Bull Air Race" pasaules čempionāta sezona norisināsies no 27. marta līdz 6. septembrim. Jau par tradīciju kļuvis, ka sākums ir Abū Dabī - šogad 26. un 27. martā, pēc tam seko Pērta Austrālijā (17.-18 aprīlis). 8. un 9. maijā Red Bull Air Race ceļos uz Vindzoru Kanādā, bet tālāk lidos uz Ņujorku ASV (19. un 20. jūnijs). Eiropas sacensību kalendārs izskatās šādi: vispirms Lausica Vācijā (7. un 8. augusts), tad Budapešta (19.-20. augusts) un visbeidzot Lisabona 4. un 5. septembrī.

Informāciju sagatavoja:
Lana Daniela, Red Bull Latvija Communication manager