Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šāvējiem ceturtā vieta Eiropas junioru čempionāta pāru sacensībās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas šāvējiem ceturtā vieta Eiropas junioru čempionāta pāru sacensībās
Kristiāna Agule. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

LETA. Latvijas šāvēji Kristiāna Agule un Daniels Vilciņš pirmdien Ungārijā izcīnīja ceturto vietu pāru sacensībās Eiropas junioru čempionātā šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Atlases kārtā Latvijas duets ar 566 punktiem ieņēma trešo vietu un kvalificējās bronzas duelim, bet, lai iekļūtu finālā, vajadzēja iekrāt par diviem punktiem vairāk. Tikmēr Anete Keita Biķerniece un Kārlis Bleidelis ar 552 punktiem bija 25. vietā 34 duetu konkurencē.

Bronzas duelī Agule un Vilciņš ar 2-16 piekāpās Azerbaidžānas duetam, bet cīņā par zeltu Gruzijas šāvēji ar 17-15 pārspēja Vācijas pāri.

Tikmēr sacensībās ar pneimatisko šauteni juniorēm Keita Urbevica ar 609,3 punktiem bija 84., bet Marta Annemarija Bladžinauska un Anete Tukiša ar 602,1 un 600,6 punktiem ieņēma pēdējās divas pozīcijas 89 šāvēju konkurencē. Komandu ieskaitē Latvijai bija pēdējā, 23. pozīcija.

Ģērā notiekošajās meistarsacīkstēs pieaugušo un junioru konkurencē Latviju pārstāvēs 18 šāvēji. Eiropas čempionātā kopumā tiks izcīnītas astoņas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm - pa divām katrā olimpiskajā vingrinājumā.