Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas karatisti Anglijā

Trīs Latvijas karatē klubi aizvadītajā nedēļas nogalē Anglijas pilsētā Notingemā piedalījās Amatieru austrumcīņas asociācijas (AMA) rīkotajā internacionālajā čempionātā, kas pulcēja kopā vairāk nekā 20 valstis.

Galvenie sacensību viesi bija Ēģiptes un spēcīgās Irānas bērnu nacionālās izlases ar vairāk nekā 60 pārstāvjiem. Kopējais dalībnieku skaits čempionātā pārsniedza 600 dalībniekus. Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Baltijas Karatē klubs(BKK) (trīs sportisti), Tukuma Karatē klubs (divi sportisti), un viens sportists no Rīgas Karatē kluba (RKK).

Sacensību pirmajā diena startēja bērni līdz 15 gadiem. BKK sportiste Patrīcija Mierkalne pirmā aizsāka šīs sacensības, uzvarot Ēģiptes un Irānas sportistes, un vairākas Anglijas un Īrijas katistes un ar lielu pārliecību ieguva 1.vietu.

Otrs BKK sportists, kurš aizsāka šīs sacensības, bija Artūrs Keiselis, kurš kategorijā 10-12 gadi spēja uzvarēt vienu cīņu, bet pēc tam sīvā cīņā piekāpās Irānas pārstāvim, kurš arī ieguva kategorijā pirmo vietu. Ņemot vērā to, ka sacensībās nebija reposāžas (gandarījumu cīņas), Artūrs nevarēja talāk cīnīties.

Trešais cīnījās Jānis Koroļkovs, un kategorijā zēni 10-12 gadi (+45 kg) spēja uzvarēt Anglijas, Skotijas, Irānas, Ukrainas un Velsas sportistus un iegūt 1. vietu.

Katrā bērnu kategorijā piedalījās no 20 līdz pat 40 dalībniekiem, tāpēc sacensības bija saspringtas un grūtas, jo bieži kategorijas notika paralēli, un vajadzēja skraidīt no viena laukuma uz otru.

Paralēli individuālajām kategorijām notika komandu "Kumitē" zēniem no 12-15 gadiem, kur ar RKK sportista Nikolaja Bodrova palīdzību startēja arī BKK sportisti Artūrs Keiseslis un Jānis Koroļkovs. Kopā bija pieteiktas 16 komandas no dažādām valstīm. Latvijas sportistiem izdevās pārspēt, Īrijas, dažas Anglijas un ļoti sīvā cīņā arī Irānas komandas un rezultāta ieņemt 1. vietu.

Sacensību noslēgumā abi BKK sportisti piedalījās arī 10-12 gadu zēniem "Open" kategorijā, kur abi sportisti zaudēja Irānas pārstāvjiem un nespēja iegūt godalgotas vietas.

Veiksmīgas šīs sacensības bija arī Tukuma karatē klubam, kuri spēja iegūt trīs godalgotas vietas – Reinis Rūža 3. vieta kata, Toms Logins 3. vieta kata un 2. vieta kumitē zēniem 10-12. gadi -45 kg un RKK Sportists Nikolajs Bodrovs kategorijā 13-15 gadi, -50 kg , spēja iegūt 1. vietu.