Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aicina pieteikties konkursam

Turpinot darbu pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātās "Nacionālās sporta attīstības programmas 2006. – 2012.gadam" ieviešanas, Latvijas sporta organizācijas un atzītās sporta federācijas līdz 31. martam aicinātas pieteikties projektu konkursam "Sporta literatūras izstrāde, tulkošana un izdošana".

Konkursu jau otro gadu organizē Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) ar IZM atbalstu, lai sekmētu sporta izglītības procesu un sporta zinātnes attīstību.

Kopējais projekta finansējums ir 30 000 latu, pretendentam projekta īstenošanā jāpiedalās ar vismaz 30% līdzfinansējumu.

Pagājušajā gadā projekta ietvaros atbalstīta sešu jaunu grāmatu izdošana – "Volejbola ABC", "Mākslas vingrošana Latvijā no 1941. – 2001.g.", Basketbola trenera bibliotēka 1.daļa "Veiksmīgas trenēšanas pamati (7 – 10 gadīgu basketbolistu treniņš)", "Bērnu un pusaudžu trenera rokasgrāmata", "Iekļauj mani: Rokasgrāmata bērnu ar invaliditāti iekļaušanai sporta nodarbībās", "Florbola apmācība".

Kā uzskata Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Guntis Lazda, "šāds projektu konkurss ir atbalsts sporta federācijām sporta metodisko līdzekļu izdošanā. LVF pagājušā gadā veiksmīgi uzsāka projektu "Volejbola ABC", kura mērķis ir volejbola popularitātes veicināšana Latvijas skolās, un tā ietvaros izdota arī grāmata, kura jau guvusi lielu sporta skolotāju un treneru atzinību".


Latvijas Treneru tālākizglītības centra vadītājs Nils Grasis atzīst, "ka, lai arī projektu konkursam piešķirtais finansējums ir ierobežots, tomēr tas ir liels atbalsts sporta izglītības un zinātnes attīstībā. Pateicoties tam, šobrīd norit darbs pie grāmatas "Bērnu un pusaudžu trenera rokasgrāmata" sagatavošanas, kas būs praktisks palīgs treneriem, sporta skolotājiem un citiem sporta speciālistiem. Kopā ar grāmatu tiks izdots arī DVD ar vispusīgas fiziskās sagatavošanas vingrinājumiem un rotaļām. Plānots, ka grāmata un DVD tiks izdoti līdz šī gada beigām un tiks izplatīti bez maksas, kā arī būs pieejami internetā, lai to varētu izmantot pēc iespējas plašāks interesentu loks".

Informāciju sagatavoja:
IZM valsts sekretāra vietnieka sporta jautājumos palīdze Aiga Salmane