Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Adrenalīnu palielinoša brīvdiena

Adrenalīnu palielinoša brīvdiena
Latvijas MTB braucējs Māris Orniņš.
Foto: Ingus Krūmiņš

Ir apritējusi jau vairāk kā nedēļa, kopš veiksmīgi noslēdzies pirmais un, kā plānots, ikgadējais ekstrēmo sporta veidu sacensības "Ride It: Winter Jam 2008". Piedāvājam ieskatu visā, kas tad īsti notika.

Sākumā par, ja tā var teikt, negatīvo, ko drīzāk varētu saukt par nelielām pirmās reizes kļūdām.
Sacensību plānotais sākums pl. 11:00 ievilkās par četrdesmit minūtēm, kam pie vainas bija caurums rampā, ko iesildoties iemanījās izlauzt kāds BMX braucējs. Tiesa, gluži garlaikoties skatītājiem nenācās, jo dalībnieki turpināja iesildīties. Tāpat par mīnusu varētu uzskatīt nepietiekamās skatītāju vietas – uz visu kategoriju fināliem (izņemot ziemas sporta veidus, kas norisinājās ārā) brīvas vietas iegūt bija burtiski neiespējami, kā arī kājās stāvošie bija ieņēmuši atlikušo brīvo teritoriju. Tikmēr nedaudz novārtā bija atstāti jau minētie ziemas sporta veidi, kurus vēroja ievērojami mazāks skaits cilvēku - laiks nebija no siltākajiem, un tur pieejamais "Brāļa" alus kaulus, protams, nesildīja.

Bet ko nu par negatīvo – pievērsīsimies pašam galvenajam, proti, sacensībām.
Diena sākās ar populārajām MTB sacensībām, kurās bez mūsu pašu talantiem un nosacītajiem pastarīšiem lietuviešiem un igauņiem, piedalījās arī vairākas ļoti atpazīstamas šī sporta veida personības. Tā saucamā kvalifikācija fināliem nelika vilties – lielisku sniegumu demonstrēja Beļevskis, Lušijs, Jašinskis, Obukovičs, kā arī mūsu pašu Zālītis. Nelielu vilšanos sagādāja cits vietējās publikas favorīts Orniņš, kurš, mēģinot acīmredzot dienas grūtākos trikus, pieļāva nelielas kļūdas un finālam nekvalificējās.

1. Aleskandrs Beļevskis (Krievijas)
2. Toms Lušijs (Čehija)
3. Jānis Zālitis (Latvija)

Dienas vissaturīgāko un efektīgāko sniegumu viennozīmīgi varēja vērot BMX sacensībās. Neskatoties uz Latvijas dalībnieku lielisko sniegumu, lielākoties pārāki izrādījās ārvalstu profesionāļi. Fināls neapšaubāmi bija dienas galvenais notikums – trikus, kas tur tika demonstrēti, nemaz nav vērts aprakstīt, jo to nosaukumi lielākai daļai lasītāju neko daudz neizteiks, tomēr, ja kādam ir iespēja redzēt video ierakstu, tad noteiktu ieteiktu to nelaist garām.

1. Mihails Berans (Čehija)
2. Alesandro Barbero (Itālija)
3. Harijs Meins (Lielbritānija)


Skeitborda disciplīnā lieli pārsteigumi nenotika, un tur uzvarēja slavenā zīmola "Quiksilver" komandas braucējs Daneks. Diemžēl caurmērā šeit notika skeitbordam raksturīgā krišsana nevis daudz sarežģīti triki, bet gan jau nākamreiz būs labāk...

1. Lukašs Daneks (Čehija)
2. Toms Gabliks (Latvija)
3. Ričards Dunkuls (Latvija)

"Inline Best Trick" godīgi atzīstu – neredzēju, tomēr prieks, ka tur uzvaru izcīnīja mūsu pašu Nils Jansons!
Līdzīgi ir arī ar snovbordu un slēpotājiem, ko redzēju tīri epizodiski. Šajās disciplīnās labākie izrādījās Toms Elnionis un Emīls Šmits, kuri pārstāvēja attiecīgi slēpošanu un snovbordu. Skatītāju simpātija – Ieva Meļko.

Tāpat visus tos labākos vārdus var veltīt arī "afterpārtijam" – nekas nepieredzēts un orģināls nebija, tomēr šāds netik sportisks nobeigums nāk par labu.

Jāatzīmē, ka vasarā notiks kvalifikācija nu jau 2009. gada "Ride It: Winter Jam" sacensībām, par kuru plašāka informācija sekos pēc kāda laika. Tāpat arī pašas pamatsacīkstes visticamāk nenotiks Šmerļa kinostudijā, bet gan daudz lielākai auditorijai paredzētā vietā.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-26 20:39, pirms 17 gadiem
Pasākums bij oukei !
Nākošgad, ja izdosies novērst visas problēmas būs pasākums uz goda..