Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Informācija par sporta bāzēm pieejama publiskā reģistrā

Jānis Pārums

Informācija par sporta bāzēm pieejama publiskā reģistrā
Daugavas stadions
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Turpmāk informācija par valstī esošo sporta bāzu adresēm, īpašniekiem, īpašuma formām un sporta bāzē esošajiem objektiem būs pieejama sporta bāzu reģistrā, kuru uzturēs un pārzinās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

To paredz šodien, 2010.gada 26.janvārī, Ministru kabinetā (MK) apstiprinātais MK noteikumu projekts "Sporta bāzu reģistrā iekļaujamās informācijas saturs un aktualizēšanas kārtība".

Sporta likums nosaka, ka informāciju par valstī esošajām sporta bāzēm apkopo sporta bāzu reģistrā. Saskaņā ar likumu „Par nacionālās sporta bāzes statusu”, informācija par sporta bāzēm, kurām likumā noteiktajā kārtībā piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss, tiek apkopota Nacionālo sporta bāzu reģistrā, kas ir sporta bāzu reģistra daļa. Šo likumu normas paredz deleģējumu MK pieņemt noteikumus, kas reglamentē sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu reģistrā iekļaujamās informācijas saturu un tās aktualizēšanas kārtību.

Pašlaik informācija par sporta bāzēm tika apkopota bijušās Sporta pārvaldes datu bāzē, ko pēc tās reorganizācijas IZM ir pārņēmusi, veicot datu migrāciju un aktualizāciju. Sporta bāzu reģistrā iekļautā informācija nodrošinās vienotu elektronisku sporta bāzu uzskaiti un informāciju par tām.

Sporta bāzu reģistrs būs publiski pieejams IZM mājaslapā izm.gov.lv trīs mēnešu laikā pēc MK noteikumu spēkā stāšanās dienas.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa