Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmajā sieviešu lakrosa čempionātā triumfē "Rīga"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmajā sieviešu lakrosa čempionātā triumfē "Rīga"
Čempiones SLK "Rīga"

Sestdien, 22.oktobrī, Rīgā norisinājās pirmā Latvijas sieviešu lakrosa čempionāta fināls, kurā sīvā cīņā lakrosa klubs „Rīga” ar 6:5 pieveica Liepājas komandu "Libava".

Neskatoties uz pelēcīgajiem un lietainajiem laika apstākļiem, SLK Rīga un LK Libava meitenes bija apņēmības pilnas aizstāvēt savu godu pirmajā Latvijas sieviešu čempionāta finālā. Spēle aizsākās ar rīdzinieču ofensīvu, kas pirmos vārtus guva ar individuāliem caurgājieniem.

Liepājnieces nepadevās un centās lauzt spēles gaitu. Lai gan atspēlēties pēc trīs vārtu deficīta kļuva grūtāk, liepājnieces sakārtoja spēli uzbrukumā un jau spēles otrajā puslaikā kāpināja spēles tempu, veiksmīgi pietuvojās vienu vārtu deficītam. Atlikušās spēles piecas minūtes bija par maz, lai spētu gūt vārtus un izlīdzināt rezultātu. Spēle noslēdzās ar 6:5 SLK Rīga labā.

Latvijas lakrosa čempionāts sievietēm

Kopvērtējums
1. vieta – SLK Rīga (Rīga)
2. vieta – LK Libava (Liepāja)
3. vieta – LSPA/Lady taxi (Rīga)
4. vieta – Mītavas Lakrosa Klubs (Jelgava)

Rezultatīvākā spēlētāja
Karīna Saidova – 11 vārti, 8 piespēles.

Labākās spēlētājas
Labākais vārtsargs: Jeļena Uļjankina (SLK Rīga)
Labākais aizsargs: Evija Foršū (LK LIBAVA)
Labākais uzbrucējs: Oļesja Kordejonoka (LK LIBAVA)

Latvijas sieviešu lakrosa komandas uzsāks gatavoties Eiropas čempionātam, kas nākamā gada jūnijā norisināsies Amsterdamā.

Papildus info pieejama Latvijas Lakrosa federācija

Informāciju sagatavoja:
Gatis Ginters