Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa Rīgas posmā uzvar Alšarbatlijs, Kristaps Neretnieks trešais

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pasaules kausa Rīgas posmā uzvar Alšarbatlijs, Kristaps Neretnieks trešais
Foto: Oļegs Petuhovs.

Svētdien, 24.jūlijā, sporta centrā “Kleisti” noslēdzās Centrāleiropas līgas Pasaules kausa konkūrā Rīgas posms, kurā uzvaru izcīnīja Saūda Arābijas pārstāvis Abdullahs Alšarbatlijs ar zirgu Vintadge De La Roque. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Valour ierindojās trešajā, bet ar zirgu Gabriel PKZ astotajā vietā. Otrs labākais Latvijas duets, Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Fillmore DB, palika desmitais.

No Latvijas PK posma maršrutā, kas deva kvalifikācijas punktus PK finālam un 2023.gada Eiropas čempionātam, piedalījās pieci jātnieki - Kristaps Neretnieks, Aleksandrs Šakurovs, Anna Arhipova, Aigars Bregže, Sabīne Siliņa.

Sacensību galvenajā Grand Prix Rīga 2022 maršrutā sportistiem ar zirgiem bija jāpārvar 140 līdz 160 cm augsti šķēršļi. Distanci bez soda punktiem veica pieci dueti, kuri kvalificējās saīsinātajai distancei - pārlekšanai. Kā pirmais pārlekšanā devās Uzbekistānas jātnieks Abdurahmons Abdullajevs un pārējiem uzstādīja augstu latiņu, finišējot bez soda punktiem 38,94 sekundēs. Nākamais uz starta tika aicināts Alšarbatlijs. Īsie pagriezieni un straujais temps skatītājiem lika aizturēt elpu, un pamatoti – neskatoties uz zirga paslīdēšanu pagriezienā uz priekšpēdējo šķērsli, Saūda Arābijas sportists maršrutā tomēr bija nekļūdīgs, finišējot gandrīz trīs ar pusi sekundes ātrāk (35,60) nekā uzbeks Abdullajevs.

Kā trešais pārlekšanā piedalījās Latvijas pārstāvis Kristaps Neretnieks, kurš savās mājās, līdzjutēju atbalstīts, bija mierīgs un pārliecinošs. Ar drošo un spēcīgo Valour Neretnieks tajā brīdī uzrādīja otro labāko rezultātu (0/37,60). Kā
pēdējam pārlekšanā bija jāstartē Igaunijas sportistam Paulam Ričardam Argusam ar zirgiem Jay-Z Bee un Freedom, jo ar abiem pamatdistance tika veikta bez soda punktiem. Pārlekšanā, apsteidzot Neretnieku un uzrādot otro labāko laiku ar Jay-Z Bee (0/36,42), sportists no starta ar Freedom atteicās. Pasaules kausa ieskaitē Arguss piedalījās ar zirgu Jay-Z Bee.

Sešus un septiņus gadus jauno zirgu maršrutā ar 125/130 cm augstiem šķēršļiem uz goda pjedestāla kāpa trīs Igaunijas pārstāvji. Labākais no Latvijas bija Kristaps Neretnieks ar sešgadīgo Quandar Cece, izcīnot sesto vietu. Vēl šajā maršrutā no mūsējiem godalgās Ģirts Bricis un Sabīne Siliņa.

Vidējā apļa maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem ar pārlekšanu ceturto vietu izcīnīja Andis Vārna ar zirgu Carloni, pārlekšanu veicot nekļūdīgi 49,48 sekundēs. Otrs labākais Latvijas rezultāts Annai Arhipovai ar zirgu Liviana – 7.vieta (8 s.p. pārlekšanā 42,73 sek).

Mazajā aplī (125 cm ar pārlekšanu) labākā no Latvijas Odrija Roberta Brālēna ar zirgu Bring It On, pārlekšanu veicot bez soda punktiem 38,43 sekundēs un izcīnot otro vietu. Brālēna no līderes, somietes Rosas Kuivalainenes, atpalika par 1,57 sekundēm. Ceturtajā vietā ierindojās Annija Elīza Stabiņa ar zirgu Cavalier, piektajā vietā Annija Čakstiņa ar Chikita, sestajā – Ģirts Bricis ar zirgu Laquino W, bet septītajā pozīcijā Līva Dreimane ar Picasso.

Visi sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
Latvijas Jātnieku federācija