Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuzmins olimpiādei gatavojas Polijā

Jānis Celmiņš

Kuzmins olimpiādei gatavojas Polijā
Afanasijs Kuzmins
Foto: sporto.lv

Latvijas leģendārais šāvējs Afanasijs Kuzmins, kurš šogad startēs savās devītajās olimpiskajās spēlēs šobrīd atrodas treniņnometnē Polijā un plānojis piedalīties arī starptautiskās sacensībās Vācijā.

Kā portāls Sportacentrs.com noskaidroja Latvijas Šaušanas federācijā (LŠF), tad leģendārais Latvijas šāvējs šobrīd atrodas treniņnometnē Polijā un Londonas olimpiādei tur gatavosies līdz pat jūlija pirmajai pusei. Tāpat pirms olimpiskajām spēlēm Kuzminam vēl paredzēts starts starptautiskās sacensībās Vācijā.

Jau ziņojām, ka 1988. gada Seulas olimpisko spēļu čempions Afanasijs Kuzmins nespēja izpildīt Londonas spēļu kvalifikācijas normatīvu, taču Starptautiskā Šaušanas federācija Latvijai piešķīra vienu dalībnieka kvotu tieši viņa pārstāvētajā disciplīnā, kas nozīmē, ka Kuzmins jūlijā startēs savās devītajās olimpiskajās spēlēs.

65 gadus vecais sportists tā sauktos īpašos ielūgumus vai „wild card” saņēmis startiem pēdējās divās olimpiādēs.

Savas ilgās karjeras laikā Kuzmins divas reizes kļuvis par Eiropas čempionu: 1985. gadā šaušanā ar mazkalibra pistoli un 1989. gadā šaušanā ar revolveri. Tāpat vairākkārt ir kļuvis par Eiropas čempionu komandu sacensībās (ātršaušanā ar standarta pistoli, šaušanā ar standarta pistoli un šaušanā ar revolveri). Tāpat viņa kontā ir ne tikai Seulas olimpisko spēļu zelts, bet arī Barselonas olimpiādes (1992. gads) sudrabs.

     [+] [-]

, 2012-06-25 15:38, pirms 12 gadiem
Šim gan veicās! Atkal Wild card!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-25 15:57, pirms 12 gadiem
Reveranss no rīkotāju puses olimpiskajam dinozauram... Rekordi, protams, ir labas un skaistas lietas, tāpat kā cieņa pret nopelniem bagātiem vecmeistariem mūsu mežonīgajā tempā skrienošajā laikmetā, bet kādu dienu ļaudis atskatīsies un vaicās: vai biedram Kuzmina kungam ir jāskaita 9 olimpiādes vai tikai tās 7, kurām viņš kvalificējās sportiskā ceļā? Lai kā arī nebūtu, cepuri nost, pat ja šoreiz gluži līdz zeltam varbūt neaizvilks.

     [+] [-]

, 2012-06-25 17:17, pirms 12 gadiem
Neesi cirvis! Būtu jāpriecājas, ka mūsu vecais puika mūs pārstāvēs OS. Un tas, ka viņu uzaicina ar wild card, tik norāda,ka mūsu puika tiek respektēts.