Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK pirmo reizi apbalvo labākos jaunatnes sporta trenerus

Jānis Celmiņš

LOK pirmo reizi apbalvo labākos jaunatnes sporta trenerus
Foto: Jānis Saliņš, f64

Šodien – 25.martā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un „Swedbank” AS valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis pirmo reizi ar naudas balvām apbalvoja piecus labākos Latvijas jaunatnes sporta trenerus un trīs labākās sporta skolas un klubus, kas uzvarēja LOK un Swedbank rīkotājā konkursā par labāko jaunatnes sporta treneri un sporta skolu vai klubu 2010.gadā.

Par labāko jaunatnes treneri olimpiskajos sporta spēļu veidos 2010.gadā tika atzīts ilggadējais Latvijas jaunatnes basketbola treneris Ainārs Čukste no Rīgas bērnu un jaunatnes basketbola skolas „Rīdzene”, kurš šobrīd trenē Latvijas basketbola U-18 valstsvienības, kā arī TTT Rīga juniores un kadetes.

Savukārt par labākajiem jaunatnes treneriem olimpiskajos individuālajos sporta veidos 2010.gadā atzīti četri treneri. Laureāti ir Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlētikas treneris šķēpa mešanā Guntars Markss, kura audzēknis Intars Išejevs 2010.gadā no Pasaules jaunatnes pirmajām Olimpiskajām spēlēm Singapūrā mājās atgriezās ar jaunu personisko rekordu un bronzas medaļu šķēpa mešanā; Murjāņu sporta ģimnāzijas un sporta kluba „Majori” airēšanas trenere Elita Krūmiņa, kuras audzēkne Elza Gulbe šobrīd ir viena no pasaules labākajām jaunajām airētājām un Singapūrā izcīnīja 4.vietu Pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs; Rīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas „Rīdzene” peldēšanas trenere Gaļina Broka, kura ilgstoši strādā ar Latvijas Peldēšanas federācijas jaunatnes izlasi un kuras audzēknis Pāvels Gribovskis arī startēja Pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs, izcīnot 12.vietu; Daugavpils bērnu un jaunatnes sporta skolas ilggadējs svarcelšanas treneris Aleksandrs Žerebkovs, kurš 90.gados bija talantīgs svarcēlājs un ar savu sporta mīlestību un pedagoga talantu spējis piesaistīt svarcelšanai daudzus jauniešus, tai skaitā savu dēlu Artjomu Žerebkovu, kurš Singapūrā izcīnīja augsto 4.vietu Pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs un Eiropas jaunatnes čempionātā 2.vietu.

Atbalstot Jaunatnes sporta treneru darbu, no LOK ilggadīgā atbalstītāja Swedbank katram konkursa laureātam tika pasniegta naudas balva 750 latu apmērā.

Naudas balvas 950 latu apmērā no Swedbank sporta inventāra iegādei ieguva arī trīs labākās jaunatnes sporta skolas vai klubi 2010.gadā. Izvērtējot konkursa pieteikumus, LOK konkursa komisija par tādām atzina Daugavpils bērnu un jaunatnes sporta skolu, Rīgas bērnu un jaunatnes sporta skolu „Rīdzene” un sporta cīņas sporta klubu „Makkabi”.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis pauda savu gandarījumu par veiksmīgi uzsākto konkursu labāko jaunatnes sporta treneru un sporta skolu atbalstam un norādīja, ka turpmāk LOK plāno šādus konkursus rīkot katru gadu.

„Visobjektīvākais kritērijs trenera novērtējumam ir viņa audzēkņu sasniegtie rezultāti sacensībās. Tomēr laba jaunatnes trenera novērtējumam vērā jāņem arī tas, kas nav ieraugāms sporta arēnā, bet atstāj iespaidu uz topošā sportista dzīvi gan psiholoģiski, gan fiziski. Lielā mērā jaunas personības izaugsme ir atkarīga arī no pavadītā laika ārpus skolas sola - sportojot, no piemēra, ko viņam rāda pedagogs. Labs treneris, no vienkārša zēna vai meitenes pratīs izveidot ievērojamu sportistu,” uzskata Vrubļevskis.

Arī Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, sveicot trenerus, pateicās profesionāļiem, kuru darbs bijis pamatā audzēkņu sportiskajiem panākumiem: „Aicinu katru, kurš trenējies, atcerēties savu dzīves nozīmīgāko treneri un pateikt viņam vēlreiz paldies! Bērnu un jauniešu treneri sagatavo ne tikai nākamos čempionus - tie topošajām personībām iemāca, ko nozīmē mērķtiecība, neatlaidība, drosme, un palīdz atrast nākotnes panākumu formulu.”

Jau ziņots, ka Olimpisko sporta veidu federācijas līdz 1.martam iesniedza pieteikumus Latvijas Olimpiskajai komitejai, izvirzot vienu attiecīgā sporta veida pretendentu katrai konkursa nominācijai.

Pēc federāciju pieteikumu saņemšanas LOK valde apkopoja iesniegtos pieteikumus, izvērtēja tos un iesniedza vērtējumu uzvarētāju noteikšanai LOK Izpildkomitejā 2011.gada 16.martā.

Informāciju sagatavoja:
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe-Vīksne