Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zināmi Latvijas kausa ieguvēji lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zināmi Latvijas kausa ieguvēji lietišķajā šaušanā
Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Ādažu šautuvē paralēli Latvijas čempionātam norisinājās arī Latvijas kausa izcīņas trešais posms lietišķajā šaušanā. Dalībnieki sacentās tajās pašās disciplīnās - šaušanā ar dienesta pistoli 25 metru distancē, triecienšauteni, snaiperšauteni 300 m distancē un šaušanā ar bisi.

Atšķirībā no Latvijas čempionāta, par ko rezultātiem jau ziņojām iepriekš, Latvijas kausā dažos vingrinājumos bija uzvarētāji, taču liela daļa čempionāta zelta medaļu ieguvēji tika pirmās vietas ar kausā – Edgars Vilīti, Igors Gribusts, Gunārs Babris, Gerda Āboliņa-Lemkena, Edīte Barsova, Arta Vagele. Ja Latvijas čempionātā tikai Āboliņai-Lemkenai izdevās izcīnīt divas uzvaras, tad Latvijas kausā pie dubultpanākuma tika trīs šāvēji – Gribusts,Vilītis un vēlreiz Āboliņa-Lemkena.

DP-3+ (dienesta pistole) uzvaras laurus plūca Igors Gribusts (Anima Libra) un Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS MVP). DP-4+ (dienesta pistole, ātršaušana) labākie bija Edgars Vilītis (ZS Studentu bataljons) un Edīte Barsova (Valsts robežsardze). ATŠ-5 (Triecienšautene) pie otrajām uzvarām tika Vilītis un Āboliņa-Lemkena.

Ar snaiperšauteni 300m distancē vēlreiz nepārspēts bija Gribusts, bet sievietēm pie panākuma izdevās tikt Ludmilai Gubenko (Anima Libra). Šaušanā ar bisi tāpat kā Latvijas čempionātā uzvaras svinēja Gunārs Babris (Strēlnieks – A) un Arta Vagale (Daugavpils pilsēta).

Arī Latvijas kausā šāvēji cīnījās par Kārļa Kļavas Piemiņas kausu, sacenšoties ātršaušanā pa 5 mērķiem. Vēlreiz labākā statusu apliecināja Arturs Bratuškins no Valsts policija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija