Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Džonsons ar milzīgu pārsvaru triumfē "FedEx Cup Playoffs" pirmajā posmā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džonsons ar milzīgu pārsvaru triumfē "FedEx Cup Playoffs" pirmajā posmā
Dastins Džonsons. Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Nortonā (Masačūsetsa) tika izspēlēts pirmais no trim "FedEx Cup Playoffs" turnīriem. "The Northern Trust" intrigas par pirmo vietu nebija, jo konkurentus sagrāva Dastins Džonsons, triumfējot ar rezultātu -30. Tuvākais sekotājs bija 11 sitienu attālumā.

Džonsons nepilnas stundas braucienā no Bostonas esošajā turnīrā četrus raundus izspēlēja ar iespaidīgu sitienu sēriju: 67, 60, 64 un 63. Pirmajā pieciniekā bija tikai ASV golferi: Džonsons ar -30, aiz viņa Heriss Inglišs (-19), Daniels Bergers (-18), Kevins Kisners un Skotijs Šelfers (abiem -17).

Džonsons uzvarēja ar lielāko pārsvaru PGA turnīros kopš 2006. gada, kad Fils Mikelsons ar 13 sitienu pārsvaru triumfēja "BellSouth Classic" turnīrā.

Fenomenālu nedēļas nogali aizvadījušajam Džonsonam neizdevās atkārtot vai pārspēt PGA tūres labākā zem PAR rezultāta rekordu. Tas arvien pieder Ērnijam Elsam, kurš 2003. gadā "Mercedes Championships" sasniedza -31.

Džonsons pēc uzvaras Nortonā atgriezās ranga 1. vietā. Viņš ir piektais golferis, kurš 2020. gadā bijis ranga virsotnē. Tas ir rekords kopš ranga izveidošanas 1986. gadā. Šogad 1. vietā bijuši arī Brukss Kepka, Rorijs Makilrojs, Džastins Tomass un Džons Rams.

Nortonā notika pirmais no trim "FedEx Cup Playoffs" turnīriem, kurā piedalījās 125 labākie golferi "FedEx Cup" ieskaitē. Otrajam turnīram "BMW Championship", kas notiks Ilinojā, kvalificējās 70 golferi, bet tūres finālā Atlantā spēlēs tikai 30 labākie, uzvarētājam iegūstot 15 miljonus dolāru no iespaidīga 60 miljonu prēmiju fonda.

Džonsons pirms pagājušās nedēļas turnīra "FedEx Cup" ieskaitē bija 15. vietā, no līdera Tomasa atpaliekot 1387 punktus, bet ar graujoši izcīnīto titulu apsteidza Tomasu (-92 punkti), kurš Nortonā ar -7 bija tikai dalītā 49. vietā.

Vēl neveiksmīgāk nospēlēja "PGA Championship" uzvarētājs Kolins Morikava, kurš pirmajā turnīrā "major" čempiona statusā netika pāri katam. Tas bija -3, bet Morikava sasniedza +1. Viņš kausa kopvērtējumā no 2. vietas noslīdēja uz 5. vietu (-669 punkti).