Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airēšanas divnieks Lange/Bračka tiek U23 pasaules čempionāta pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Airēšanas divnieks Lange/Bračka tiek U23 pasaules čempionāta pusfinālā
Inga Lange un Lana Bračka uz augstākā pakāpiena
Foto: Latvian Rowing Sports School

Bulgārijas otrajā lielākajā pilsētā Plovdivā turpinās U23 pasaules čempionāts akadēmiskajā airēšanā. Latvijas labākais junioru divnieks Inga Lange (17) un Lana Bračka (18) šodien uzvarēja gandarījuma braucienā un iekļuva elites pusfinālā.

Sieviešu divnieku sacensībās Inga Lange un Lana Bračka, konkurējot ar vecākām sportistēm, vakar savā priekšbraucienā ar 07:33.640 palika pēdējā vietā. Šodien gandarījuma braucienā mūsu sportistes bija krietni ātrākas (07:20.790) un sešu laivu konkurencē izcīnīja pirmo vietu. No gandarījuma brauciena pusfinālā iekļuva trīs sekmīgākie divnieki. Pusfināli notiks rīt, bet fināli gaidāmi svētdien.

Vīriešu divnieku gandarījuma braucienā Reinis Upenieks (19) un Mārtiņš Blūmbergs (18) šodien ieguva sliktāko laiku (07:00.560) un nekvalificējās pusfinālam. Sacensību noslēgumā mūsu airētāji ierindojās pēdējā vietā (no 13).

Vīriešu vieninieku gandarījuma braucienā Pēteris Viļums (19) uzrādīja 07:32.490 un netika pusfinālā. Sacensību noslēgumā šis airētājs palika pēdējā vietā (no 23).

Kā jau ziņots, Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe (22) vakar pārliecinoši tika pusfinālā, kas notiks sestdien. Latviete ir viena no sacensību favorītēm.

Izmantotie resursi:
www.worldrowing.com