Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krištopans: "Golfs kā liels vilnis pāries pāri arī Latvijai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krištopans: "Golfs kā liels vilnis pāries pāri arī Latvijai"
Vilis Krištopans - Latvijas Golfa federācijas prezidents
Foto: golf.lv

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans sarunā ar žurnālu "Sports" nepiekrīt, ka golfs ir dārgs sporta veids. Viņš norāda, ka daudzi neapjauš, ka golfs viņiem ir kā radīts - arī pensionāriem, bijušajiem sportistiem un kā otrais sporta veids. Funkcionārs vēlas palīdzēt golfa uzplaukumam Latvijā.

Krištopāns par federācijas prezidentu kļuva martā, daudz kas jau paveikts, vēl darāmā netrūkst. "Mēneša laikā esam radījuši jaunu mājas lapu, atvērām federācijas biroju Piņķos, turpat blakus ir "Viesturi", pēc rekonstrukcijas būs Salienas laukums. Par finansēm ko solīt vēl ir pāragri, taču jūtu, ka nepieciešamo summu šogad savāksim. Ir jārada pašiem labs produkts, lai ieinteresētu sadarbības partnerus, kas būtu gatavi dot naudu biznesa apsvērumu dēļ," norāda jaunapstiprinātais prezidents. "Gribu radīt golfa sabiedrībā labu sajūtu, lai golferi nejustos kā nabaga radinieki. Pienāks mirklis, kad tie, kas nespēlē, apskaudīs tos, kas spēlē. Gribas, lai būtu emocionāls pacēlums, un tas būs. Golfs kā liels vilnis pāries pāri arī Latvijai, bet vajag to paātrināt, un šai ziņā gribu palīdzēt."

Golfs tiek uzskatīts par dārgu sporta veidu. "Nebūs daudz sporta veidu, kur darbošanās maksā mazāk nekā pāris eiro stundā, turklāt dod iespēju spēlēt svaigā gaisā skaistā vidē. Tieši tik daudz izmaksā golfs aizrautīgiem spēlētājiem, kas laicīgi iegādājas sezonas karti un apzinās, ka ne jau no arvien jauna inventāra ir atkarīgs rezultāts spēlē. Tas nav ne dārgi, ne ekskluzīvi, un katrs to var izrēķināt. Normālai pirmajai sezonai, izejot arī apmācību, nokārtojot Zaļo karti un iegādājoties labas lietotas nūjas, pietiek ar trim cipariem rakstāmu skaitli. Ne velti "Viesturos" un arī "Ozo laukumā" parādās arvien vairāk pensionāru," informē Krištopans. "Golfs ir lieliska iespēja sportistiem, kas beiguši aktīvo karjeru, bet arvien grib sacensties. Viens tad spēlē zolīti, cits - hokeju, bet daudzi neapjauš, ka golfs viņiem ir kā radīts. Jārada mārketinga sistēma, kas palīdzētu cilvēkiem nonākt golfā, un no katriem desmit vismaz divi noteikti paliks. Mana sūtība ir to izdarīt. Kā veiksies, redzēsim. Jau tagad golfā ir daudz hokejistu, bijušo un esošo riteņbraucēju, basketbolistu, kalnu slēpotāju, bet viņu var būt vēl vairāk. Golfs ir labs arī kā otrais sporta veids, kas pirmajam netraucē."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-24 14:11, pirms 10 gadiem
jā, kas var būt labāks kā pastaiga pa zaļu laukumu, reizi pa reizei paspārdot golfa bumbiņu

     [+] [-]

, 2014-05-24 14:49, pirms 10 gadiem
Šāds paziņojums protams skan pārlieku optimistiki bet tas ka golfu spēlēt var jebkurā vecumā un nav tas pārlieku dārgi, ir fakts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-24 18:49, pirms 10 gadiem
atcerejos šo rakstu, kad Vili pamaniju =]] Krištopans par Repšes uzvalku: tas vien...

     [+] [-]

, 2014-05-24 19:24, pirms 10 gadiem
Vili, brauc labāk uz Floridu vai Kubu... Nedod Dievs sadomāsi vēlreiz par ministru vai vadoni.... Pensionāri domā kā "galus" savilkt. Viņi nevienu TāDU līgumu nav parakstījuši kā tu....