Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bernārs labo pasaules rekordu, sasniedzot "maģisko" 46 sekunžu robežu

Bernārs labo pasaules rekordu, sasniedzot "maģisko" 46 sekunžu robežu
Aleins Bernārs pēc pasaules rekorda uzstādīšanas Monpeljērā
Foto: AFP

Olimpiskais čempions Aleins Bernārs Monpeljēras pilsētā notiekošajā Francijas atklātajā čempionātā peldēšanā labojis pasaules rekordu prestižajā 100 metru brīva stila sprinta distancē, kļūstot par pirmo peldētāju, kam 100 metrus izdevies peldēt ātrāk par 47 sekundēm.

Francūzis Aleins Bernārs 100 metrus brīvajā stilā veicis 46.94 sekundēs, pārspējot austrālieša Īmona Salivana iepriekšējo pasaules labāko sasniegumu, kas bija 47.05 sekundes, tādēji kļūdams par pirmo cilvēku, kas 100 metru peldējumu spējis veikt ātrāk par 47 sekundēm. Tāpat Bernārs bija tikai otrais peldētājs pasaules vēsturē pēc lidojošā holandieša Pītera Van den Hogenbanda, kurš spējis peldēšanas kroņa distanci veikt ātrāk par 48 sekundēm, ko francūzis paveica 2008. gada Eiropas meistarsacīkstēs Eindhovenā, uzstādot savu pirmo pasaules rekordu. Savukārt šis rekords ir jau ceturtais pasaules labākais rezultāts, ko sasniedzis Bernārs.

Tomēr pastāv iespēja, ka jaunais rekords var netikt apstiprināts, jo Bernārs peldējis jaunā "Arena" peldkostīmā, ko vēl nav atzinusi Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA). Kamēr tas netiks darīts, arī rekords var netikt apstiprināts.

Bernārs jau iepriekš bija paudis apņēmību 100 metrus brīvajā stilā šogad peldēt ātrāk par 47 sekundēm. "Jau pirms starta zināju, ka mana sportiskā forma ir lieliska un, ka esmu spējīgs darīt šeit (Francijas atklātajā čempionātā - aut.) lielas lietas. Sasniegtais rezultāts man dod milzu gandarījumu. Sajūtas ir neaprakstāmas. Fantastiski apzināties, ka esmu kļuvis par pirmo cilvēku, kurš spējis sasniegt 46 sekunžu robežu".

Salīdzinot olimpisko zelta medaļu ar šo sasniegumu, Aleins Bernārds atzīst: "Sajūtas nav ne labākas, ne sliktātkas, tās vienkārši ir savādākas. Sasniegt pasaules rekordu savās mājās Francijā, redzēt prieku cilvēku sejās, šīs sajūtas ir nenovērtējamas. Tāpat kā es vienmēr būšu Pekinas olimpiskais čempions, tāpat arī es vienmēr būšu pirmais cilvēks, kas 100 metrus brīvajā stilā veicis ātrāk par 47 sekundēm".

Bernārs arī neuztraucas par jaunā kostīma atbilstību standartiem: "Šī bija pirmā reize, kad startēju ar jauno kostīmu sacensībās. Ja peldkostīms netiks akceptēts, mani tas neuztrauc. Ja vajadzēs, nopeldēšu vēlreiz tāpat arī citā peldkostīmā!"

Sportista treneris Deniss Ogins ir pārliecināts, ka peldētāja spēju robeža vēl nav sasniegta. "Viņa spēks slēpjas treniņdarbā un viņa vēlmē būt labākajam," pēc rekorda sasniegšanas stāsta Ogins, "jau pie 75 metru atzīmes es jutu, ka Aleina rezultāts būs lielisks. Es neuzskatu, ka rekords sasiegts jaunā peldkostīma materiāla dēļ. Vienīgais, ko es tiešām zinu ir tas, ka Bernārs ir spējīgs šādi peldēt vienalga kādos apstākļos."

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com

Slēpts komentārs: parazutis

  +4 [+] [-]

, 2009-04-24 13:05, pirms 15 gadiem
25 metru baseins ir pavisam, kas cits. Salīdzinot Levo rezultātu īsajā ūdenī un Bernāra garajā, augstāk jebkurā gadījumā kotēsies Bernārs, jo visi tiešām lielie top sači notiek tikai garajā baseinā. Skaļi klaigāt? Smieklīgi, pa 46 sekundēm nopeldēt ir tas pats, kas tagad Bolts noskrietu simtiņu 9.5 sekundēs.

  -3 [+] [-]

, 2009-04-24 13:14, pirms 15 gadiem
pilnīgi piekrītu, ka izcils rezultāts, bet viņš nav pirmais cilvēks kurš nopeldējis zem 47. Nav runa par prestižu.

  +4 [+] [-]

, 2009-04-24 13:34, pirms 15 gadiem
izskatās, ka te viens otrs nesaprot ,ka ir 25m un 50m baseini...un taas ir divas
dažādas lietas!!!

  +8 [+] [-]

, 2009-04-24 14:23, pirms 15 gadiem
parazutis rakstīja: Pīļu mēsli!
Zem 47 sekundēm peld jau sen, protams tikai īsajā 25 m baseinā
fina.org: Fédération Internationale de Natation - fina.org

tomēr nevajag tik skaļi klaigāt
2 reiz iisaks baseins noziime 2 reiz vairak iespeju atspiesties pret sienu un atsperties... 2 dazhadas lietas... 2 dazhadi rekordi...

     [+] [-]

, 2009-04-24 14:23, pirms 15 gadiem
bet tie peldeetaaji gan uzkachat liidz besaamanjai.. nez ka vinjie mar sirdi buus vecumdienaas???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-24 15:10, pirms 15 gadiem
oscarsq rakstīja: bet tie peldeetaaji gan uzkachat liidz besaamanjai.. nez ka vinjie mar sirdi buus vecumdienaas???
Nu vari apskatīties uz Marku Spicu (Mark Spitz).
Viņam ir 59 gadi un patreiz viņš vēl ir dzīvs

  +1 [+] [-]

, 2009-04-24 15:16, pirms 15 gadiem
Bet Bernārs monstrs.
Pagājušo gad tik izgāja no 48.
Lai jau vecis turās, būtu labs skats, ja Romā viņš uz 100m brīvā starta kāptu pret Salivanu un Felpsu.

     [+] [-]

, 2009-04-24 15:39, pirms 15 gadiem
man kautka tie rekordi peldesanaa nesaista, jo visulaiku tiek uzlabuti tie terpi un taadaa veidaa parspeti rekordi!! driz veel pieliks motoru tam terpam vareja visi maukt peldeneees un miers, jo katrs tik labus terpus nemaz nevar dabuut!!

     [+] [-]

, 2009-04-24 22:41, pirms 15 gadiem
whatsup rakstīja: man kautka tie rekordi peldesanaa nesaista, jo visulaiku tiek uzlabuti tie terpi un taadaa veidaa parspeti rekordi!! driz veel pieliks motoru tam terpam vareja visi maukt peldeneees un miers, jo katrs tik labus terpus nemaz nevar dabuut!!
Nu tie tērpi ir gandrīz tas pats, kas skrējējiem, sprinteriem apavi.
Visi jau arī var skriet vnk basām kājām. Tad viss būs vienāds.
Nu tā jau ir tava problēma, ka tu vai tava valsts nevar tev to tērpu nosponserēt.