Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvēji atklās vasaras sezonu

Jānis Pārums

26. un 27.aprīlī no plkst. 9.00, Latvijas Loka Šaušanas Federācijas vasaras bāzē (Rīgas raj., Salas pag., "Babītes: (Rīga - Ventspils (A-10) 29. kilometrs)) notiks Latvijas kausa 1.posms.

Sacensības notiks olimpiskā, kompaktloka un tradicionālā loka klasēs, pieaugušo konkurencē. Sacensības aicināti piedalīties visi Baltijas sportisti, bet par Latvijas kausu cīnīsies tikai Latvijas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji.

Pirmajā sacensību dienā, sestdien, sacentīsies sportisti olimpiskā loka un kompaktloka klasēs, kuriem tās būs šīs sezonas pirmās sacensības brīvā dabā Latvijā. Sacensībās olimpiskā loka un kompaktloka klasēs par godu olimpiskajam gadam paredzēta šaušana vingrinājumā "2x Olimpiskais aplis" (2x2x70m).

Otrajā dienā, svētdien, notiks sacensības tradicionālā loka klasē IFAA sistēmā. Tradicionālā loka jeb t.s. tautas klasē aicināti piedalīties visi interesenti, kas ar loka šaušanu nodarbojas amatieru līmenī. Loka šāvēji sacentīsies vingrinājumā Field round (2x14 mērķi). Saskaņā ar IFAA noteikumiem, apvidū tiks izveidota trase ar 14 mērķiem, pa kuru sadalījušies grupās dosies loka šāvēji sacenšoties precizitātē šaujot no dažādiem attālumiem.

Latvijas kauss šogad notiek jau trešo reizi un kā katru gadu tiek dalīts trīs posmos - Sezonas atklāšana, Federācijas kauss un Sezonas noslēgums. Šī tradīcija ir sākusi veidoties jau padomju gados, kad tās bija trīs atsevišķas sacensības vasaras sezonā un tradicionāli uz šīm sacensībām ierodas gan lietuvieši, gan igauņi, kas arī šogad ir pieteikuši pilnas komandas (3 vīrieši + 3 sievietes). Par godu sezonas atklāšanai uz sacensībām ieradīsies arī Latvijas izlases kandidāte - Zviedrijā dzīvojošā sportiste - Ieva Ciparsone.

Sacensības organizē Latvijas Loka šaušanas federācija un loka šaušanas sporta klubs "Amazones".

Sīkāka informācija un sacensību nolikums atrodams Latvijas Loka Šaušanas federācijas mājas lapā archery.lv un SK "Amazones" mājas lapā amazones.archery.lv

Informāciju sagatavoja:
"Amazones" biedre Ludmila Tarasenko sadarbībā ar LLŠF preses sekretāri Agati Zālīti

  -1 [+] [-]

, 2008-04-24 10:19, pirms 16 gadiem
Nu shauniet, shauniet......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja