Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Badmintona dubultspēļu nedēļa Emburgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Badmintona dubultspēļu nedēļa Emburgā
Publicitātes foto

Jelgavas novada Emburgā aizvadīta ražīga un plaši apmeklēta badmintona dubultspēļu nedēļa – pirmdien, 20. martā, notika jaukto dubultspēļu turnīrs 16 spēlētājiem, bet ceturtdien, 23. martā, 28 spēlētāji piedalījās vīriešu un sieviešu dubultspēļu turnīros.

Jauktajās dubultspēlēs piedalījās 8 pāri, kas sākumā tika sagrupēti divās apakšgrupās, katrā pa četri, bet divi labākie iekļuva pusfinālos. Ņemot vērā laika ierobežojumus, tika spēlēti saīsināti seti līdz 15 punktiem, nevis 21.

Jaukto dubultspēļu turnīru uzvarēja Jānis Bluķis (Auce) & Madara Šķilta (Penkule), finālā uzveicot Ozolnieku pāri Ainārs Zanders & Una Tiliba. Bronzas finālā uzvarēja Penkules pāris Linards Klemiato un Ivanda Kozlova.

Jānis Bluķis bija tuvu tam, lai izcīnītu arī otru zelta medaļu vīriešu dubultspēlēs A grupā, taču viņš, spēlējot kopā ar Linardu Klemiato, nespēja līdzīgā trīs setu finālā uzvarēt Ozolnieku pāri Ainārs Zanders & Mārtiņš Beriņš. Trešo vietu izcīnīja jelgavnieki Uģis Gross & Ivars Mozga. Arī vīriešu dubultspēlēs A grupā tika spēlēti saīsinātie seti līdz 15 punktiem.

Sieviešu dubultspēļu A grupa un vīriešu dubultspēļu B grupas turnīrs notika “King of the Court” formātā, kad spēlētāji savā starpā sacenšas individuāli, ik pēc seta mainoties ar pretiniekiem un pāriniekiem, saskaņā ar iepriekš izveidotu tabulu. Gan sieviešu, gan vīriešu turnīrā bija 7 dalībnieki, katrs spēlēja 8 setus.

Sieviešu dubultspēļu turnīrā individuāli uzvarēja jelgavniece Maruta Cēsniece, otrā vietā Zaiga Kriķe no Valdlaučiem, trešā vietā jelgavniece Samanta Lejiņa.

Vīriešu dubultspēļu B grupas turnīrā individuāli uzvarēja iepriekš krosmintonu vairāk spēlējošais Lauris Bahs no Mežciema, otrā vietā vienīgais mājnieku medaļnieks – Andris Valters no Emburgas, trešais Staņislavs Jonkuss no Penkules. Jāatzīmē sīvā konkurence šajā grupā, jo pirmo no otrās, kā arī otro no trešās vietas šķīra tikai viens punkts.

Badmintona sacensības organizēja Jelgavas novada sporta koordinators Salgales pagastā Armands Baumanis. Sacensībās piedalījās 35 dalībnieki no Emburgas, Auces, Penkules, Dobeles, Tērvetes, Ozolniekiem, Mežciema, Jelgavas, Rīgas, Jūrmalas, Valdlaučiem, kā arī Valkas.