Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jauni valsts čempioni standartdeju programmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauni valsts čempioni standartdeju programmā
E.Līnis un E.Ancāne.

Sestdien Daugavas sporta namā notikušajā Latvijas čempionātā Standartdejās (ST) pieaugušo grupā par pārsteigumu parūpējās Edgars Līnis un Elīza Ancāne („Dzintars”), pirmo reizi kļūstot par uzvarētājiem pieaugušo grupā un otrajā vietā atstājot iepriekšējo trīs gadu čempionus Andreju Rogovenko un Annu Vorončuku („Dzintars”). Jauniešu grupā (16-18 gadi) par čempioniem kļuva Everts Gulbis un Elīna Kalvāne („Vecrīga”), bet Junioros II (14-15 g.) nepārspēti palika Romāns Dobrevcovs un Marija Dolgopolova („Viva”, Rēzekne).

Galvenie favorīti uz uzvaru ST dejās 12 pāru konkurencē pieaugušo grupā bija iepriekšējo trīs gadu čempioni Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, taču viņiem čempionāts izvērtās neveiksmīgs, knapi nosargājot otro vietu. Iegūstot pirmās vietas trijās no piecām dejām, ļoti veiksmīgi nostartēja un uzvaru izcīnīja pagājušā gada vicečempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuri pērn decembrī Rīgā notikušajā Eiropas kausā ieņēma trešo vietu. Pēc ilgāka pārtraukuma labu sniegumu rādīja un bronzas godalgas ieguva 2012.gada ceturtais pasaules jauniešu pāris Krists Čiapas un Anna Andreičuka („Dzintars”), kuriem tikai viens punkts pietrūka līdz otrajai vietai. Janvārī diviem pāriem bija vienāds punktu skaits desmit deju čempionātā cīņā par uzvaru, un šoreiz atkal šie divi deju pāri ieguva vienādus punktus, cīnoties par ceturto vietu. Nedaudz veiksmīgāki šajā reizē izrādījās Kārlis Treijs ar Anastasiju Krivošejevu („Mario”), ieņemot tāpat kā pērn ceturto vietu, bet Martam Puniņam un Danai Jākobsonei (Dūšas deju skola) trešo gadu pēc kārtas piektā vieta. Fināla sešinieku noslēdza Vjačeslavs Šuhtins un Anastasija Volkonska („Dzintars”), kuri pirmo gadu startē pieaugušo grupā. Cīņa par vietu finālā bija sīva, un pagājušā gadā bronzas medaļas ieguvēji Ilmārs Ozols un Santa Dmitrijeva palika tikai septītie, gluži kā Līnis un Ancāne 2012.gadā.

Jauniešu grupā par uzvaru līdzīgi cīnījās trīs pāri, no kuriem vienmērīgāko vērtējumu saņēma un par čempioniem kļuva pirmo reizi kļuva Everts Gulbis un Elīna Kalvāne. Otro vietu ieguva Iļja Davidovs un Katrīna Klapere („Dzintars”), kuri pēc dažu mēnešu pārtraukuma atkal ir atgriezušies sacensību apritē. Bronzas medaļas ieguva Aleksandrs Koroļko un Santa Šauere („Dzintars”), bet desmit deju čempioni Gints Bērziņš un Megija Morīte (Škutāna deju skola) tāpat kā Latīņamerikas dejās palika aiz goda pjedestāla, atkal piekāpjoties Gulbim un Kalvānei.

Junioru II grupā (14-15 gadi) uzvaru svinēja desmit deju čempioni Romāns Dobrevcovs un Marija Dolgopolova, aiz sevis atstājot Vladislavu Pečenu un Adriju Andruškēviču (Dūšas deju skola), bet trešajā vietā bija Dāvis Rauza un Melisa Bessonova (Škutāna DS), kuri līdz šim labākus rezultātus sasniedza LA dejās. Junioru I grupā nepārspēti palika līderu pāris šajā programmā Oskars Vainovskis un Līva Dārzniece („Stars”), bet bērnu grupā (11 gadi un jaunāki) abu favorītpāru starpā Jānis Krēmers un Luīze Viškinte („Vecrīga”) šoreiz pārspēja Aleksi Visocki un Serafimu Čistjuļinu (Škutāna DS).