Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas čempionātā jāšanā otrā posma galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis

Jānis Celmiņš

Sestdien, 23. februārī sporta centra Kleisti slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotā Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Sportisti sacentās astoņos maršrutos. Sacensību galvenajā konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie no Rīgas Jātnieku sporta kluba Sport de Lux.

Latvijas ziemas čempionāta otrā posma galvenajā konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlekšanu uz laiku piedalījās 16 dalībnieki. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica tikai trīs sportiskie pāri: Ģirts Bricis (Sport de Lux) ar diviem zirgiem – Emilie Jolie un Egano van Kadal un Andis Vārna (SK Quattro) ar zirgu Zodermus M. Pārlekšanā Ģirts izlēma startēt tikai ar vienu no zirgiem – Emilie Jolie, un šāda izvēle attaisnojās. Viņš guva uzvaru, pārvarot saīsināto distanci bez soda punktiem 41,56 sekundēs. Andis Vārna ar Zodermus M arī bija nekļūdīgs, taču maršruts tika veikts lēnāk – 47,20 sekundēs. Trešā vieta bez starta pārlekšanā pienācās Bricim ar Egano van Kadal.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem pieaugušo konkurencē līderpozīcijās ir Maira Leja (JSK Temperaments) – 39 punkti, Ģirts Bricis (RJSK Sport de Lux) – 37 un Laura Penele (z/s Lielceri) – 28.

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: Maršurti bija salīdzinoši grūtāki, nekā ziemas čempionāta pirmajā posmā, – sarežģītākas līnijas un okseri, kas atbilst jau starptautiskā līmeņa sacensībās ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm. Mani jaunie zirgi lielajā maršrutā izleca ļoti labi – gan Emilie, gan Egano. Nolēmu ar Egano pārlekšanā nestartēt, jo tas tikai šogad sācis lekt maršrutus ar šāda augstuma šķēršļiem. Savukārt Emilie apliecināja, ka ir ļoti stabils zirgs un šādi maršruti viņai padodas. Atzīstami ir tas, ka federācija izlēma sacensību galveno maršrutu sarīkot dienas vidū, kad var ierasties vairāk skatītāju, un to šoreiz bija daudz. Viņi varēja sekot intriģējošai cīņai un arī redzēt tos mūsu zirgus, kas spēj startēt starptautiskā līmenī.

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons, Starptautiskā III kategorija: Šīs šoziem ir jau trešās sacensības (ziemas sacīkstes un čempionāta pirmais posms), tāpēc maršrutus centos veidot augstumiem un šķēršļu platumiem atbilstošus, katrā no tiem iekļaujot arī savu „āķīti”. Gaidīju gan labākus rezultātus, taču iepriecina, ka jātnieki bija labā noskaņojumā un ar prieku devās distancēs. Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem centos izvietot manēžā iespējami daudz šķēršļu – ar to sasaistēm un sistēmām. Sākotnēji galvenajam maršrutam pieteicās 19 dalībnieku pāri, un tas mūsu apstākļos ir daudz (startēja gan 16). Vairākiem sportistiem tā bija laba zirgu pārbaude pirms sacensībām starptautiskā arēnā, citiem – pārbaude, lai sevi uzturētu labā formā. Piedalījās arī Igaunijas un Lietuvas sportisti, kas apliecina – viņiem patīk sacensību organizācija un ir interesanta te sastopamā konkurence. Priecē lielais sacensību dalībniekus skaits un tas, ka Latvijas Jātnieku federācija rod iespēju sportistiem startēt un sacensties.

Citos maršrutos labākos rezultātus sasniedza: Nr. 1, šķēršļu augstums 100 cm, sacensībās divās fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. Linda Josta ar Dežavu (RJSK Sport de Lux) 0 s.p./34,94 s, Mārīte Pinte ar Lečko (Saldus JSS) 0/35,11, Jaroslavs Trubanovs ar Lovely (JSK Princis) 0/35,67. Nr. 2, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, ātruma maršruts, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. Aigars Bregže ar Corrado (z/s Lielceri) 0/52,24, Danieliuss Gutkausks ar Teo (Lietuva) 0/55,68, Danieliuss Gutkausks ar Calgo 0/59,20. Nr. 3, 120 cm, ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem. Andress Udekulls ar Calcyl (Igaunija) 44 p./30,07 s, Andis Vārna ar Houp (SK Quattro) 44/35,95, Einars Cēsnieks ar Alderu (JSK Montepals) 44/37,51. Nr. 5 a, 100 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. Sindija Freimane ar Amadeo (Talsu JK) 0 s.p./22,22 s, Sabīne Siliņa ar Oniks (JSK Mežstrazdiņi) 0/24,16, Nellija Nulle ar Vendiju (Rīgas Jātnieku klubs) 0/25,69. Nr. 5 b, 100 cm, divās fāzēs, piedalās 1. grupas amatieri. Elīna Raščevska ar Ainavu (Jauno Jātnieku skola) 0/26,23, Jevgenijs Bibikovs ar Legrānu (SK Telfas) 0/28,67, Jaroslavs Trubanovs ar Guidonu (JSK Princis) 0/28,76. Nr. 6 a, 110/120 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v., sacensības ar handikapu. Laura Penele ar Rafaello (z/s Lielceri) 0/25,42, Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK Mežstrazdiņi) 0/28,82, Anna Šellere ar Kirlingu (SK Telfas) 0/31,74. Nr. 6 b. 110, cm, sacensības divās fāzēs, piedalās otrās grupas amatieri. Kate Ansone ar Chandra H (RJSK Sport de Lux) 0/30,79, Linda Josta ar Calistro (RJSK Sport de Lux) 0/31,02, Aija Patmalniece ar Monte Kristo (RJSK Sport de Lux) 0/32,61.

Latvijas ziemas čempionāta pēdējais posms šķēršļu pārvarēšanā notiks 16. martā, kad tiks apkopoti rezultāti kopvērtējumā vairākās sportistu un zirgu vecuma, kā arī meistarības grupās.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Untitled Document

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests