Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

OSC aizsāk Eiropas Veselīgo stadionu kustību Latvijā

Jānis Celmiņš

OSC aizsāk Eiropas Veselīgo stadionu kustību Latvijā
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis apbalvo Lauru Mellenu
Foto: OSC

Šodien, 24. februārī Olimpiskajam sporta centram (OSC) tika piešķirts Veselīgā stadiona statuss. Veselīgā stadiona zīmi pie OSC durvīm atklāja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un jaunākā zīmējumu konkursa "Es mīlu sportot" dalībniece - 3 gadus vecā Marta Puče, kura savā zīmējumā bija attēlojusi peldēšanas nodarbību.

Lai kļūtu par Veselīgo stadionu, OSC kopā Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālistiem par pamatuzdevumu izvirzīja rūpes par stadiona apmeklētāju, sporta līdzjutēju, sportistu, apkārtējo iedzīvotāju un darbinieku veselību. Projekta ietvaros OSC ir veicinājis sabiedrības interesi par veselīgu dzīvesveidu, organizējis pasākumus, kā arī izplatījis informatīvus materiālus.

„Stadions nav tikai vieta, kas paredzēta profesionālajam sportam”, apliecināja Zane Grundiņa-Arāja, OSC direktore, „tā ir vieta, kura pieejama ikvienam iedzīvotājam ar iespēju uzlabot savu veselību un iesaistīties sportiskās aktivitātēs!”

To, ka stadiona apmeklētāji vēlas ne tikai nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, bet arī iesaistīties dažādos tematiskos pasākumos, apliecina lielā atsaucība bērnu zīmējumu konkursam „Es mīlu sportot”, kura noslēgums un labāko zīmējumu autoru apbalvošana notika šodien. Kopumā uz OSC tika nogādāti 254 zīmējumi no Rīgas skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm, kā arī no Kuldīgas rajona un Liepājas. Bērnu zīmējumos atspoguļoti mazo zīmētāju mīļākie sporta veidi vai sporta zvaigznes.

OSC vēlas mudināt arī citus Latvijas stadionus sekot šim piemēram un pievienoties Eiropas Veselīgo stadionu saimei, daloties pieredzē par jau paveikto un nākotnes iecerēm Veselīgo stadionu kustības turpināšanai Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Laura Medine, Mārketinga vadītāja,
SIA „Olimpiskais sporta centrs”

     [+] [-]

, 2009-02-24 19:06, pirms 16 gadiem
Lieliski!

Savādāk lielākajai daļai stadionu Latvijā zāle sen jau kā atkāpusies un parādījušies zemjaini izsitumi. Gribu lai arī stadions pie manas mājas iesaistās šādā kustībā un ir vesels.