Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK Rīgas posma otrajā dienā Latvijai uzvara un virkne godalgu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PK Rīgas posma otrajā dienā Latvijai uzvara un virkne godalgu
Foto: Oļegs Petuhovs

Sestdien Latvijas konkūra jātniekiem izdevās izcīnīt uzvaru vienā no četriem maršrutiem un virkni godalgu.

Dienas augstākajā distancē ar 145 cm augstiem šķēršļiem nepārspēts palika Saūda Arābijas pārstāvis Abdullahs Alšarbatlijs ar franču jājamzirgu (SF) Vintadge De La Roque. Maršruts notika divās fāzēs, līdera laiks otrajā fāzē 27,47 sekundes. No pirmās vietas rezultāta tikai par 0,52 sekundēm atpalika Kristaps Neretnieks ar Vestfāles šķirnes zirgu Valour, otrajā fāzē finišējot ar rezultātu 0/27,99 un ierindojoties otrajā pozīcijā. Neretniekam šajā maršrutā arī 5.vieta ar zirgu Gabriel PKZ ar rezultātu otrajā fāzē 0/29,30 sek. Pjedestālu noslēdza somiete Janna Jensena ar KWPN šķirnes zirgu Hamont (0/28,87). Otrs labākais no Latvijas šajā maršrutā palika Aleksandrs Šakurovs ar KWPN šķirnes zirgu Villmore DB (0/34,38).

Mazā apļa distancē (120 cm) uzvarētājas laurus plūca piecpadsmit gadus jaunā Līva Dreimane ar Latvijas šķirnes zirgu Picasso. Sportiste distanci pabeidza 62,42 sekundēs bez gāztiem šķēršļiem. Goda trijnieku neslēdza Laura Skuja ar Centebo. Citās godalgotajās vietās šajā maršrutā – Markuss Roberts Vasiļjevs, Nikola Avkštola, Jana Zēberga, Ģirts Bricis.

Akumulācijas maršrutā ar džokeri (šķēršļu augstums līdz 130 cm) pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Andriuss Petrovass ar zirgu Gigollo, iegūstot maksimālo punktu skaitu un distanci veicot 52,36 sekundēs. Labākā no Latvijas šajā maršrutā bija Katrīna Asare ar zirgu Cipra. Vēl no mūsējiem godalgās šeit Agnese Kroiča, Laila Bergsone un Andis Vārna.

Sešus un septiņus gadus jauno zirgu maršrutā (120/125 cm) labākais no Latvijas bija Ģirts Bricis, izcīnot ceturto vietu ar sešgadīgo KWPN šķirnes ērzeli Lucky Luke. Vēl godalgās Sintija Semeņkova un Andis Vārna. Uzvaru izcīnīja Lietuvas pārstāvis Matass Petraitis ar zirgu Landru.

Sestdienas vakarā sportisti piedalījās Grand Prix starta kārtas numuru izlozē, kas Pasaules kausa posmos ir sena un īpaša tradīcija. No Latvijas PK posma maršrutā svētdien startēs pieci sportisti. Olimpietis Kristaps Neretnieks ir izlozējis desmito (10) starta numuru, Sabīne Siliņa (3), Aleksandrs Šakurovs (5), Anna Arhipova (15), Aigars Bregže (16).

Pasaules kausa posma maršruts Grand Prix Rīga 2022 sāksies svētdien, 24.jūlijā, pulksten 14:30. Maršruts dos ieskaites punktus PK finālam un 2023.gada Eiropas čempionātam. Grand Prix Rīga ir arī FEI Longines reitinga maršruts.

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
Latvias Jātnieku federācija