Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ noslēdzas pieteikšanās uz studijām LSPA

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šonedēļ noslēdzas pieteikšanās uz studijām LSPA
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija
Foto: lspa.lv

Līdz 22.jūlijam Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās - "Sporta zinātne" un "Fizioterapija" pieteikušies 220 reflektanti. Tikmēr dokumentu pieņemšana LSPA turpinās vēl visu šo nedēļu un noslēgsies piektdien - 26.jūlijā, pulksten 16:00, informē augstskolas mājas lapa.

Kā pastāstīja LSPA Uzņemšanas komisijas atbildīgā sekretāre Austra Kurkinaite, reflektantu interese par studiju programmām "Sporta zinātne" un "Fizioterapija" ir proporcionāli līdzīga. Līdz pirmdienas vakaram studijām "Sporta zinātnē" saņemti 120 reflektantu pieteikumi, bet "Fizioterapijā" 100 pieteikumi.

A.Kurkinaite atzīst, ka liela motivācija jauniešiem uzsākt studijas programmā "Sporta zinātne" ir piedāvātajai iespējai studēt par valsts budžeta līdzekļiem. Šogad programmā ir 102 valsts apmaksātas budžeta vietas. No četrām "Sporta zinātnē" piedāvātajām kvalifikācijas iespējām studētgribētāju vidū īpašu popularitāti iemantojušas sporta veida vecākā trenera, kā arī vadītāja sporta jomā kvalifikācijas.

Savukārt bakalaura studiju programma "Fizioterapija" arī šogad studētgribētājiem ir pieejama tikai par maksu. Tomēr šī specialitāte jauniešu vidū kļūst arvien pieprasītāka un studiju maksa LSPA ir zemāka nekā citās Latvijas augstskolās, norāda A.Kurkinaite.

Uzņemšanas komisijas statistikas rādītāji arī liecina, ka šobrīd puiši divas reizes vairāk nekā meitenes izvēlas LSPA kā savu augstskolu izglītības iegūšanai, īpaši "Sporta zinātnes" programmā.

Uzņemšanas rezultāti būs zināmi 31.jūlijā.

Jau ziņots, ka dokumentu pieņemšana LSPA bakalaura programmu apguvei klātienē notiks no 15. līdz 26.jūlijam. Reflektantiem jāierodas Akadēmijas centrālajā ēkā Rīgā, Brīvības gatvē 333 no pulksten 10:00 līdz 16:00, līdzi ņemot uzņemšanai nepieciešamos dokumentus. Par dokumentu noformēšanu un reģistrāciju studijām jāmaksā - 15 lati. No maksājuma atbrīvoti bāreņi.

Uzņemšana bakalaura programmu nepilna laika neklātienē sāksies mēnesi vēlāk - 19.augustā. 28.augustā sāksies papildus uzņemšana maģistrantūrā un doktorantūrā. Savukārt uzņemšana pirmā līmeņa profesionālās augstākā izglītības programmā "Izglītības un sporta darba speciālists" sāksies 2.septembrī.

Papildus informācija par jauno studentu uzņemšanu un dokumentu iesniegšanu pamatstudijām - uznemsana.lspa.lv , zvanot pa tālruni: 67543420 vai rakstot e-pastu: austra.kurkinaite@lspa.lv .

"Sporta zinātnes" studiju programmas aptver vairāk nekā 50 sporta veidus un to mācīšanas metodikas apguvi. Turklāt, pabeidzot četru gadu bakalaura studijas "Sporta zinātnē", tiek iegūtas uzreiz divas kvalifikācijas. Piemēram, sporta skolotājs un treneris vai sporta skolotājs un menedžeris, vai rekreācijas (fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā) speciālists un treneris. Iespējamas arī citas kvalifikāciju kombinācijas.

Kā atsevišķa bakalaura studiju programma tiek piedāvāta "Fizioterapija", kurā absolventi iegūst profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju "Fizioterapeits" ar specializāciju sporta jomā. Šī profesija Latvijā vēl ir salīdzinoši jauna, bet kļūst gadu no gada pieprasītāka. Tāpēc Akadēmija nopietni strādā pie programmas pilnveides un studiju virziena tālākas attīstības.

Atgādinām, ka jūnijā Izglītības un zinātnes ministrijas Studiju akreditācijas komisija akreditēja visus LSPA studiju virzienus. Līdz ar to esošie un topošie LSPA studenti, absolvējot Akadēmiju, garantēti saņems valsts un starptautiski atzītus augstākās izglītības diplomus.

Informāciju sagatavoja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

Izmantotie resursi:
lspa.lv