Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti tiksies ar ukraiņiem

Jānis Celmiņš

Vasaras vidū vairāki Latvijas regbija izlases spēlētāji nomainījuši klasisko regbiju pret regbiju 13 un piektdien aizvadīs spēli pret Ukrainas izlasi Regbija Līgas Eiropas federācijas (RLEF) sacensībās.

Regbijs 13 (Regbijs pēc regbija līgas noteikumiem) ir komandu kontakta sporta spēle ar ovālu bumbu , kurā piedalās 2 komandas ar 13 spēlētājiem uz laukuma katrā. Regbijs 13 ir viens no diviem Regbijas‐ futbola paveidiem (otrs ir regbijs pēc regbija savienības noteikumiem), un tas tiek uzskatīts par smagāko, fiziski grūtāko un asāko starp visiem komandu sporta spēlēm pasaulē.

Neskatoties uz to ,ka Latvijas Regbija Līgas federācija (LRL) oficiāli ir dibināta tikai 2009. gada 26.maijā,tā jau 2 gadus ir Regbija Līgas Eiropas Federācijas (RLEF) biedrs oficiālā novērotāja statusā, un pagājušogad Latvijas nacionālā Regbija Līgas izlase jau ir piedalījusies RLEF rīkotajās EUROPEAN BOWL sacensībās , kurās, izcīnot divas uzvaras, ieguva pirmo vietu un EUROPEAN BOWL 2008 čempionu titulu. Regbija Līgas Starptautiskajā federācijas (RLIF) reitingā Latvija atrodas 21. vietā pasaulē.

Lai paaugstinātu un attīstītu spēles sportisko un organizatorisko līmeni , kā arī veicinātu tās izplatību, pēc pasaules kausa izcīņas , kas notika 2008. gada novembrī Austrālijā , kura finālā sensacionālu uzvaru pār vairākkārtējiem pasaules čempioniem un neapstrīdamiem favorītiem Austrāliju ( Kangaroos) guva Jaunzēlande ( Kiwis) , RLEF kopā ar RLIF ir apstiprinājusi 5 līmeņu sacensību
sistēmu.

Sacensību pieci līmeņi:

1. Four Nations
2. RLEF European Cup
3. RLEF European Shield
4. RLEF European Bowl
5. Euro Med Challenge

Latvijas izlase tiks formēta no divu klubu spēlētājiem: RK Miesnieki, RKLivonija. Izlases sagatavošanā mums palīdz Skotijas Regbija Līgas prezidents, RLEF pārstāvis Džons Rīsmans. Mūsu vīri spēlēs RLEF European Bowl līgā, kuras uzvarētāji nākamajā gadā iekļūst RLEF European Shield.

Šogad Latvijas Regbija Līgas federācija rīko savā mājvietā ‐ Upesciemastadionā divas spēles:
24.jūlijā pl. 19:30 Latvijas - Ukraina
26.jūlijā pl. 16:00 Ukraina - Igaunija

25.jūlijā 14:00 Upesciemā LRL kopā ar RLEF rīko tiesnešu semināru , kuru vadīs RLEF tiesnešu kolēģijas vadītājs Stīvs Deiviss. Aicināti visi interesenti, kas vēlas piedalīties LRL darbā kā tiesneši vai treneri.

Informāciju sagatavoja:
LRL

  +1 [+] [-]

, 2009-07-23 12:15, pirms 15 gadiem
NRL (Austrālijā) regbija līga, kur ir augstākais līmenis, spēles tempa un asuma ziņā viennozīmīgi iekabina NFL amerikāņu futbolā. Skaidrs, ka Latvijai tāds līmenis ir nesasniedzams, taču jāaizbrauc paskatīties noteikti.

     [+] [-]

, 2009-07-23 15:31, pirms 15 gadiem
Asuma ziņā varbūt, bet tempa noteikti nē. Regbiju spēlē čaļi ar gabarītiem, viņi vnk nevar pārvietoties tik ātri, cik melnādainie atlēti, kuri ir dzimuši sprinteri (NFL ir pozīcijas, kurās galvenais ir ātrums). NFL viss notiek dažu sekunžu laikā, temps ir ļoti augsts.

     [+] [-]

, 2009-07-23 20:00, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Asuma ziņā varbūt, bet tempa noteikti nē. Regbiju spēlē čaļi ar gabarītiem, viņi vnk nevar pārvietoties tik ātri, cik melnādainie atlēti, kuri ir dzimuši sprinteri (NFL ir pozīcijas, kurās galvenais ir ātrums). NFL viss notiek dažu sekunžu laikā, temps ir ļoti augsts.
Iesaku nokačāt no myrugby.ru State Of Origin spēles un paskatīties. Es arī biju izbrīnīts, kad pirmo reizi ko tādu redzēju. Tur jau tā lieta, ka NFL spēles epizode ilgst dažas sekundes vai kamēr aizskrien, regbija līgā darbība ir nemitīga, pauzes ir tikai pēc piezemējuma kamēr sit realizāciju. Nekādu autu, shvatka - simboliska. Citādi - skriešana, tveršana un gāšana vienā laidā

     [+] [-]

, 2009-07-24 04:32, pirms 15 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Iesaku nokačāt no myrugby.ru State Of Origin spēles un paskatīties. Es arī biju izbrīnīts, kad pirmo reizi ko tādu redzēju. Tur jau tā lieta, ka NFL spēles epizode ilgst dažas sekundes vai kamēr aizskrien, regbija līgā darbība ir nemitīga, pauzes ir tikai pēc piezemējuma kamēr sit realizāciju. Nekādu autu, shvatka - simboliska. Citādi - skriešana, tveršana un gāšana vienā laidā
Visi tie ir priekšnoteikumi lēnai spēlei