Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētājs Lagzdiņš izcīna 8.vietu arī PK posmā 500m distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kanoe airētājs Lagzdiņš izcīna 8.vietu arī PK posmā 500m distancē
Roberts Lagzdiņš. Foto: Nina Jelenc

Barnaulā (Krievija) notiekošajā Pasaules kausa posmā smaiļošanā un kanoe airēšanā otro dienu pēc kārtas finālā sacentās un vēlreiz 8.vietu izcīnīja Roberts Lagzdiņš, šoreiz to paveicot 500m distancē.

Roberts Lagzdiņš ļoti labi aizvadījis Krievijā notiekošo Pasaules kausa posmu, otro dienu pēc kārtas startējot finālā, bet, ja pieskaita vēl arī Eiropas Olimpiskās atlases sacensības, tad jelgavniekam šodien bija jau trešais fināls no trim startiem šajā nedēļas nogalē Barnaulā. Iepriekšējās divas reizes viņš to paveica 1000m.

Vakar 500m priekšsacīkstēs, kur nobrauciena finālam uzreiz kvalificējās trīs ātrākie, Roberts Lagzdiņš līdzīgā cīņā ar Vadimu Korobovu tomēr nedaudz piekāpās Lietuvas pārstāvim. Tādējādi jelgavniekam nācās cīnīties par finālu šorīt pusfinālā. Vienīgajā pusfināla braucienā, kur no deviņiem kanoe airētājiem pirmie trīs ieguva tiesības pievienoties sešiem iepriekš fināla vietu nodrošinājušajiem, Roberts izdarīja nepieciešamo, proti, ļoti spraigā piecu dalībnieku cīņā par pirmajām trim vietām finišēja trešais, tiekot jau kārtējā finālā šajās trijās dienās.

Tā kā fināls bija jau pēc stundas, tad diezgan daudz spēkus iekļūšanai finālā atdevušajam 22 gadus vecajam Latvijas airētājam bija sarežģīti uzlabot iepriekšējā dienas rezultātu. Tomēr vienu no moldāvu brāļiem Tarnovsčiem izdevās pārspēt, tādējādi trešo dienu pēc kārtas Lagzdiņš izcīnīja 8.vietu. Vakar un šodien iegūtās astotās vietas Eiropas junioru čempionāta medaļniekam no Latvijas ir labākie panākumi pasaules kausa posmā, jo līdz šim posmam viņam galvenajā jeb A finālā nebija izdevies tikt.

Uzvarēja moldāvs Sergejs Tarnovsči, aiz sevis atstājot kubieti Kordovu un itāli Tačīnī, bet Korobovam no Lietuvas līdz godalgai pietrūka 0,23 sekunžu.