Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Preiss pievienojas "Extreme Sports" komandai

Preiss pievienojas "Extreme Sports" komandai
Jānis Preiss

Vairākkārtējs Latvijas čempions Formula Windsurfing un slaloma disciplīnā, kā arī trīskārtējs Baltijas kausa ieguvējs Formula Windsurfing Jānis Preiss pievienojies "Extreme Sports" burāšanas komandai.

31 gadus vecais Jānis Preiss, dzimis liepājnieks, šobrīd pamatoti uzskatāms par līderi prestižajā Formula Windsurfing klasē un spējis vairākkārtēji apsteigt konkurentus, uzrādot labākos sacensību rezultātus. Preiss ar burāšanu nodarbojas jau no astoņu gadu vecuma un vējadēļu sacensībās pirmo reizi startēja 15 gadu vecumā.

„Vēlējos tikt pie labākā inventāra kāds patlaban dominē vindsērfinga sacensību apritē. Ar nepacietību gaidu sacīkstes, kad tā īsti varēs novērtēt inventāru un tā priekšrocības,” saka Jānis Preiss, kurš tagad brauks ar "Neilpryde" un "Starboard" zīmolu ražojumiem.

Preiss šogad plāno piedalīties visās Latvijā rīkotajās sacensībās, Lietuvas Baltijas kausā, kā arī Eiropas kausā Sopotā, Eiropas čempionātā Polijā un pasaules čempionātā Portugālē.

„Tiekamies uz ūdens un nav svarīgi, kur notiek sacensības – Ķīšezerā ar slaloma dēli vai Liepāja ar wave. Galvenais, ka izbaudām šo veselīgo sporta veidu,” atzīst Preiss.

"Neilpryde RSX" ir oficiāla Olimpiskā vējadēļu klase, ar kuru startēs vīrieši un sievietes arī Pekinas 2008. un Londonas 2012. gada Olimpiskajās spēlēs.

Jāņa Preisa 2007.g. nozīmīgākie rezultāti starptautiskajās regatēs:

1. AudiNeilpryde Baltijas kauss – 1. vieta
2. Euro Cup, Portugāle – 9. vieta
3. Eiropas čempionāts, Spānija – 24. vieta
4. Pasaules čempionāts (slaloms), Francija – 30. vieta
5. Pasaules čempionāts (formula), Brazīlija – 30. vieta

"Extreme Sports" komandas vadītāja, vairākkārtēja Olimpisko spēļu dalībnieka, pasaules un Eiropas čempiona vindsērfingā Anša Dāles komentārs: „Jāni pazīstu jau sen un beidzamajos gados viņš bijis sīvākais mans konkurents Latvijā un Baltijā. Lielākajās sacensībās Baltijā, "Neilpryde Baltic Cup", jau daudzus gadus uzvaras izcīnījuši tikai latvieši, sadalot galveno titulu starp mani un Jāni. Ar savu neatlaidību un talantu, novēlu Jānim to izcīnīt arī turpmāk. Lielākiem panākumiem Eiropas un pasaules čempionātos, cerams, palīdzēs "Neilpryde" buras un "Starboard" dēļi, kas šobrīd ir vadošie un labākie zīmoli pasaulē gan formulas, gan slaloma disciplīnās”.

"Extreme Sports" komandā šobrīd ir aktīvie sportisti Jānis Preiss, Ansis Dāle, Māris Smiltnieks, Bruno Strauss, Kristaps Vītols, Ričards Omanbriedis, Uldis Asars un Mārtiņš Grobiņš. "Extreme Sports" rīko lielākās vindsērfinga sacensības Latvijā un Baltijā – "Audi Neilpryde Baltijas kauss 2008 vindserfingā". Šogad Latvijas posms notiks jau desmito reizi, no 27. līdz 29. jūnijam Pāvilostā.

Pirmais vindsērfinga veikals Latvijā "Extreme Sports" atrodas Rīgā, Cēsu ielā 21 un piedāvā vadošo vindsērfinga inventāru pasaulē – "Neilpryde", "JP Australia", "Starboard" un "Severne" inventāru Latvijas tirgū.

Informāciju sagatavoja:
Juris Vasioleks

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja