Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kērlingā zināmas 3 no 4 finālistēm

Andrejs Siliņš

Kērlingā zināmas 3 no 4 finālistēm
Foto: www.curling.lv

Gan vīriešu, gan sieviešu Latvijas čempionātā kērlingā zināmas trīs komandas, kas turpinās spēlēt finālturnīrā, bet cīņas par ceturto ceļazīmi norisināsies piektdien, 27. februārī. Ceturtās vietas liktenis vīriem izšķirsies pēdējā kārtā, kad "Hanza nekustamie īpašumi" centīsies pārspēt vicelīderus "Junkers" spēlētājus, bet "Ondulat B" sacentīsies ar līdervienību Rīgas "Roņi".

Vīriešiem atlicis aizvadīt vēl pa vienais spēlei, bet priekšlaicīgi vietu finālčetriniekā nodrošinājuši Rīgas Roņi, Junkers un JKK/Juniori. Kaut gan ceturtajā vietā esošie Ondulat B var noķert trešajā vietā esošo JKK/Juniori komandu, bet tie savukārt Junkers spēlētājus, ņemot vērā pamatrādītājus (savstarpējās spēles un pēdējā akmens metienu, ko izpilda pirms katras spēles) pirmajā trijniekā nekādas izmaiņas vairs nevar notikt.

Sieviešu čempionātā Nicoll spēlētājām atlikušajās divās spēlēs jāizcīna vismaz viena uzvara spēlēs pret ICE un Ledenēm, lai nodrošinātu pirmo vietu pēc pamatturnīra. Šādā gadījumā otro un trešo vietu pēc pamatturnīra ieņems attiecīgi Ledenes un Aurum, jo savstarpējā duelī abas reizes pārākas bijušas pirmās. Ja Nicoll piedzīvos zaudējumus abās spēlēs, tad Ledenēm būs iespēja viņa apsteigt.

Savukārt cīņā par ceturto vietu ar četrām uzvarām desmit spēlēs vislabākajā situācijā ir ICE spēlētājas, bet labi nospēlējot atlikušās divas spēles, izredzes saglabājas arī Vae Victis! un Respect meitenēm, kurām ir par vienu uzvaru mazāk.

Pamatturnīra noslēdzošās spēles tiks aizvadītas piektdien, 27. februārī, bet sestdien un svētdien četras regulārā čempionāta spēcīgākās komandas aizvadīs izslēgšanas spēles pēc Page sistēmas. Pirmajā spēlē sacentīsies pamatturnīra pirmā vieta pret otro un trešā pret ceturto. Pirmās spēles uzvarētāji uzreiz nodrošinās vietu finālā, bet zaudētāji sacentīsies ar otras spēles uzvarētājiem par iespēju spēlēt finālā. Pēc šīs spēles divas labākās komandas aizvadīs finālspēles par Latvijas čempionu titulu, bet četrinieka divas vājākās komandas cīnīsies par bronzu.

Finālspēles vīriešiem un sievietēm par Latvijas čempionu titulu tiks aizvadītas svētdien, 1. martā, pulksten 12. Visas spēles notiks Volvo sporta centra ledus hallē.

Kopvērtējums

Vīrieši

VKomandaBilance
1.Rīgas Roņi11-2
2.Junkers9-4
3.JKK/Juniori8-5
4.Ondulat B7-6
5.Hanza nek.īp.6-7
6.Redmars5-8
7.Force5-8
8.Sudrabakmens1-12

Sievietes

VKomandaBilance
1.Nicoll9-1
2.Ledenes8-2
3.Aurum7-4
4.ICE4-6
5.Vae Victis!3-7
6.Respect3-7
7.Zebiekstes2-9

Informāciju sagatavoja
Artis Zentelis
Latvijas Kērlinga asociācijas preses sekretārs