Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempionāta finālisti dambretē vīriešiem un sievietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempionāta finālisti dambretē vīriešiem un sievietēm
Tiesības spēlēt finālā nopelnījušie pieci vīrieši. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Nedēļas nogalē, 21. un 22. janvārī, Rīgā norisinājās Latvijas čempionāta atlases sacensības vīriešiem un sievietēm 100 lauciņu dambretē, noskaidrojot finālistus.

Spēlējot pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās, atsevišķos turnīros vīrieši cīnījās par piecām, bet sievietes savukārt par trīs ceļazīmēm uz finālu, kurš vīriešiem paredzēts no 16. februāra līdz 19. februārim un sievietēm no 17.februāra līdz 19.februārim. Sacensībām bija pieteikušies daudzi pieredzes bagāti dambretes spēlētāji un perspektīvi jaunās paaudzes dambretisti.

Sievietēm 12 dalībnieču konkurencē pirmo vietu un tiesības spēlēt finālā ar 12 punktiem no 16 iespējamiem izcīnīja Nacionālā meistare Zoja Uvačana. Viņai sīvu konkurenci sastādīja talantīgā Varvara Ivanova, kura arī izcīnīja 12 punktus un ieguva otru ceļazīmi uz finālu. Trešo vietu un ceļazīmi uz finālu ar 10 punktiem ieguva Viktorija Aišegila Nesanira.

Vīriešiem sacensībās piedalījās daudz kuplāks dalībnieku skaits - 37 dambretisti. Noslēgumā pirmo vietu ar 12 punktiem no 16 iespējamiem visai pārliecinoši nodrošināja Nacionālais meistars Raivis Paegle. Tālāk 11 punktus ieguva septiņi dalībnieki un pēc papildus kritērijiem otro vietu izcīnīja Reinis Štāls, trešo vietu Vsevolods Mitrēvičs, ceturtajā vietā Nacionālais meistars Jakovs Levins un piektajā vietā Klāvs Norenbergs. Visi minētie dalībnieki ieguva tiesības spēlēt Latvijas čempionāta finālā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija